Merkel ei usu võlakriisi kiiresse lahendamisse

Maarja-Liis Mitri 19. juuli 2011, 19:53

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ütles teisipäeval, et Euroopa Liidu finantskriisi ei saa ühe hoobiga lahendada.

Sel nädalal ei astuta seda ühte kauaoodatud ja silmapaistvat sammu võlakriisist väljumiseks, lahendus seisneb hoopis protsessis, mis koosneb mitmetest järk-järgulistest sammudest, kommenteeris Merkel.

21. juulil toimub ELi valitsusjuhtide erakorraline tippkohtumine, mille peateemaks on Kreeka ja selles valitseva kriisi levik teistesse Euroopa Liidu riikidesse. Poliitikute ees seisab probleem, kuidas tuua investoreid Kreeka abipaketi juurde ja kas 17 riigist koosnev euroala peaks väljastama eurovõlakirju, et aidata võlgades riike, vahendas Bloomberg.

Kuigi Saksamaa nõuab, et erainvestorid osaleksid Kreeka abipaketis, säilitas Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet seisukoha, et keskpank ei aktsepteeri Kreeka maksejõuetuse korral laenu tagatisena selle valitsuse võlakirju.

Angela Merkel rõhutas, et euroala probleemide lahendamisel tuleb tungida nende tuumani, mis tähendab võlgade vähendamist ja konkurentsivõime suurendamist. 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2011, 15:13
Otsi:

Ava täpsem otsing