Stabiliseerumismärgid USA kinnisvaraturul

Maarja-Liis Mitri 26. juuli 2011, 18:36

Uute ühepereelamute müüginumbrid USA-s kukkusid juunis ootamatult, kuid hindade järsk kasv ja vähenev pakkumine on märk sellest, et uute majade turg hakkab vähehaaval stabiliseeruma, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

USA Kaubandusministeeriumi täna avalikustatud andmete kohaselt langes juunis uute ühepereelamute müük 1 protsendi võrra tasemele 312 000 ühikut, samal ajal kui MarketWatchi küsitletud analüütikud prognoosisid keskmist tõusu 325 000 ühikule. Enim ehk 15,8% langes müük  USA kirdeosas, millele järgnes 12,7-protsendilise langusega Ühendriikide lääneosa.

Mediaanmüügihind kasvas juunis aga 5,8% võrra, jõudes 235 200 dollarile. Võrreldes eelmise aasta juunikuuga, on tulemus 7,2% kõrgem. Hindade tõus näitab, et elamute väärtused hakkavad stabiliseeruma, kirjutab Reuters.

Täna avalikustati ka USA eluasemete müügihindasid arvutava S&P/Case-Shilleri maikuu indeksi väärtus 20 linna lõikes. See näitas, et aprillist alates on eluasemete hinnad tõusnud 1%, vahendab MarketWatch. Hinnad kasvasid 16 linnas, langesid aga Detroitis, Las Vegases ja Tampas; Phoenixi olukord jäi muutumatuks.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. July 2011, 18:36
Otsi:

Ava täpsem otsing