USA keelas lõdvestavad melatoniini-keeksid

Anne Oja 03. august 2011, 16:11

USAs ei tohi enam müüa 1993. aastast toidulisandina kasutatava melatoniiniga keekse, vahendas medportal.ru.

Sellise kirja sai toiduainete ja ravimite järelevalveametist FDA melatoniinilisandiga keekse tootev firma HBB LLC.

HBB LLC toodab melatoniiniga keekse kaubamärkide all Lazy Larry ja Lazy Cakes. Neid keekse müüakse nii poodides kui ka ööklubides kui stressi kõrvaldavat vahendit. Pakendil on kirjas, et keeksid on mõeldud vaid täskasvanutele ja neid võib süüa vaid piiratud koguses, hoidudes otse pärast maiustamist autojuhtimisest ja muudest teravdatud tähelepanu nõudvatest tegevustest.

Mitmed melatoniini-keekside ülesööjad on viimastel kuudel USAs haiglasse sattunud. Keekside vastased väidavad, et neis on melatoniini rohkem kui lubatud. Samas on melatoniini-keeskide ülesöömisel kannatada saanud lapsed, sest peavad neid tavalisteks maiustusteks.

Melatoniin on käbinäärmes sünteesitav hormoon, mis reguleerib inimese bioloogilist ööpäevarütmi. Melatoniini kasutatakse Austraalias, Uus-Meremaal ja ELis retseptiravimina unehäirete ravis, kuid paljudes maailma riikides on melatoniin käsimüügis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. August 2011, 16:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing