Investorid ootavad Valgevene selginemist

Anne Oja 10. august 2011, 00:00

Advokaadibüroo Sorainen partner Toomas Prangli hinnangul ei ole Valgevene majanduses maikuuga võrreldes kahjuks palju muutunud, seda ka välisvaluuta müügipiirangute ja rahavahetuse musta turu koha pealt. "Kõige rohkem on kannatanud impordiga tegelevad ettevõtted, mille käibed on langenud ja töötajaskonda vähemalt ajutiselt vähendatud," rääkis Prangli.

Aastate 2011-2013 erastamisplaani kohaselt on müügis 240 riigiettevõtet. "Meenutan, et sarnane nimekiri kehtis ka varasematel aastatel, kuid deklaratsioonidest palju kaugemale ei jõutud. Nüüd aga toimusid juunis-juulis 60 ettevõtte puhul oksjonid ja enampakkumised ning kümmekond ettevõtet on juba ka erastatud," rääkis Prangli. Keskmine müügihind jääb tema sõnul poole miljoni USA dollari kanti.

Advokaadibüroo poole pöördutakse tema sõnul tavapärasest rohkem lepingute rikkumisega seonduvate vaidluste, kohtu- ja arbitraažimenetlustega seoses, samas on advokaadibüroodel endiselt piisavalt tööd tehingute nõustamisel ja muudes äriõiguse valdkondades. "Oleme siiski tähele pannud, et mitmed suuremad välisinvesteeringud on seisma pandud ja oodatakse selgust Valgevene majanduse tuleviku suhtes," ütles Prangli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing