Kinomajas näeb Jaapani kinokunsti pärleid

ÄP 26. august 2011, 00:00

Filmifestival "Est via Asia" on pühendatud tänapäevasele ja alternatiivsele Aasia kinokunstile. Näitamisele tuleb nii tsenseerimata kui ka sõltumatute tegijate vändatud filme.

Festivalisarja esimesel aastal linastuvad eelkõige Jaapani tegijate teosed.

Kolme järelejäänud festivalipäeva jooksul võib Kinomajas vaadata dokumentaal-, anima- ja õudusfilme, samuti ülipopulaarseid Jaapani erootilise filmi žanri kuuluvaid teoseid ja sürreaalseid lühifilme.

Festivali kava on koostanud Jasper Sharp. Suurbritanniast pärit Sharp on peale filmikuraatorlusega tegelemise ka kirjanik ning alates 2001. aastast Jaapani kinokunsti käsitleva populaarse ingliskeelse veebilehekülje Midnight Eye üks asutajaid ja autoreid Tom Mesi kõrval.

Tema koostatud programm pakub aasiapäraseid kinoelamusi, tuues Eesti kinopublikuni läbilõike sõltumatute filmide erinevatest žanritest. Peale selle on temalt oodata filme tutvustavaid sõnavõtte Kinomajas.

Festivali kavast leiab näiteks Yoshihiro Ito (üks tänapäeva põnevamaid režissööre) retrospektiivi. Tema kaunilt vormistatud lühifilmid on unenäolaadsed, ilusad, humoorikad ja grotesksed. Samuti saab näha Jaapani animafilme.

Suurel ekraanil tulevad mahamängimisele sellised tänapäeva animatsioonikunsti teosed nagu "Reekviem pioneerile", "Tulevikumees", "Nõiutud mets", "Mizutamamoyo" jpm.

Kavast ei puudu ka õudus. Režissöör Koji õudusfilm "Shirome" räägib noorte tüdrukute bändist, mis läheb mahajäetud koolimajja lootuses esitada oma soovid Shirome'le, sealsele kummitusele, kes vaid õilsate palved täidab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:15
Otsi:

Ava täpsem otsing