Hiinlane ostis suure tüki Islandist

Katri Soe-Surén 31. august 2011, 11:38

Hiina investor Huang Nubo ostis Islandil 30 000 hektarilise maatüki, plaaniga ehitada sinna luksushotell ja golfiväljak.

Tükk Islandist läks Pekingist pärit Huang Nubole maksma 6 miljonit eurot, mees plaanib projekti investeerida veel kuni 120 miljonit. Huang on näidanud end eduka ehitus- ja turismiärimehena, kuid Islandi projektis on palju kahtlejaid. Maatükk asub 140 km kaugusel idas Akureyri linnakesest, lähedal ei ole ei lennuvälja ega sadamat.

Projekti vastased hoiavad Hiina geopoliitiliste huvide eest ning küsivad, kas Huang ei valmista mitte ette Hiina invasiooni põhjapoolusele. Skeptikute poolt räägib ka fakt, et 30 000 hektarit on hotelli ja golfiväljaku jaoks liiga suur, sellele maa-alale mahuks ära Müncheni-suurune linn.

Huang Nubo kuulub 200 rikka hiinlase sekka, tema varandust hinnatakse 890 miljonile dollarile. Mehe hobideks on mägironimine ja kirjandus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. September 2011, 07:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing