Aktsionärid kaebasid Sino-Foresti kohtusse

Fredy-Edwin Esse, California 01. september 2011, 10:30

Kaks Hiinas metsafirma Sino-Foresti aktsionäri kaebasid firma kohtusse, sest ettevõtte tegevjuht Allen Chan ja finantsjuht David Horsley said aktsiaoptsioone, mis olid vale kuupäevaga või valesti hinnatud.

30. augustil Ontario valitsusele esitatud hagis tuuakse välja 1996. ja 2007. aastal Chanile antud optsioonid ning Horsleyle 2005. ja 2007. aastal antud optsioonid, vahendab Bloomberg.

"Süüdistatavad teenisid turult priskelt tänu investorite nõudluse Sino väärtpaberite järele," seisis hagis. "Süüdistatavad müüsid Sino aktsiaid väga kõrgetel tasemetel ja teenisid miljoneid dollareid kasumit."

Hagejad soovivad kahjude katteks 7,2 miljardit dollarit Sino-Forestilt, Chanilt, Horsleylt ja teistelt asjaga seotud osapooltelt nagu audiitorid Ernst & Young ning Royal Bank of Canada, Toronto-Dominion Bank ja teiste pankade investeerimisharud.

Andmetest nähtub, et Sino insaiderid koos Chaniga on 2006. aasta lõpust alates müünud 79 miljoni dollari väärtuses aktsiaid. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2011, 10:30
Otsi:

Ava täpsem otsing