14. september 2011 kell 8:51

Hiina keskpanga eksnõunik: ELi Keskpanga juhid on segaduses

Hiina keskpanga endine nõunik Yu Yongding ütles, et Hiina ei tohiks osta euroala riikide võlakirju, sest Euroopa Keskpanga juhid on meeltesegaduses.

"Hiina peab seni ootama, kui on selgemini näha, mida eurotsooni riigid võtavad ette võlaprobleemi lahendamiseks," ütles Bloombergile olukorda kommenteerinud Yu. Ta lisas, et Hiina ei ole hätta sattunud riikidele viimane õlekõrs.

Yu sõnul on euroala riikide liidrid ja keskpankurid "meeltesegaduses" ning EKP eurotsooni riikide võlakirjade ostud on vastuolulised.

Tema sõnul võiks Hiina mõelda võlakirjade ostmisele Euroopa Finantsstabiilsuse Fondist või Euroopa ühiseid võlakirju, kui need peaksid loodama. Ühiste võlakirjade korral saaksid hätta sattunud riigid finantsturgudelt madalama hinnaga laene.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum