Schengeni viisaruum laienebkassidele ja koertele

Anne Oja 25. september 2011, 14:37

Tuleva aasta 1. jaanuarust saavad "Euroopa kodakondsusega" koduloomad ELi sisepiirides piiranguteta reisida.

Seejuures pole sissesõiduks Suurbritanniasse, Iirimaale ja Maltale vaja kassidele, koertele ja teistele koduloomadele enam rakendada kuuekuulist karantiini ega teha analüüse ehk nn Rabies Antibody Test'i, mis kinnitaks marutõve vastase vaktsineerimise tõhusust.

Ühtlasi ei nõuta, et Rootsi sisenemisel oleks esimesest marutõve vastasest vaktsineerimisest möödas 120 päeva ja tehtud antikehade moodustumist näitav vereanalüüs. Nüüd piisab 21 päeva möödumisest, kui juba piire ületada saab. Kui kordusvaktsineerimine tehakse 365 päeva jooksul peale esimest kaitsesüsti, võib piire ületada igasuguse ooteajata.

Nagu varemgi, nõutakse lemmikloomadelt Schengeni sisepiiride ületamisel Euroopa Liidus kehtivat veterinaarpassi ja nahaalust kiipi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. September 2011, 10:48
Otsi:

Ava täpsem otsing