Indrek Kald • 30. september 2011 kell 9:13

Savisaar: uued linnaosavanemad on Korb, Ivanova ja Novikov

Tallinna linnapea Edgar Savisaar esitas täna Keskerakonna Tallinna nõukogule kolme linnaosavanema kandidaadi nimed.

Kesklinna vanema kandidaadiks on seni Kristiine linnaosa vanema ülesandeid täitnud Mihhail Korb, Lasnamäe linnaosa vanemaks esitati Põhja-Tallinna linnaosa vanema asetäitja Olga Ivanova ning Kristiine linnaosa vanemaks Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Andrei Novikov.

"Kui seni vaid ühte Tallinna linnaosa juhtis vene rahvusest linnaosavanem, siis nüüd lisandus veel kaks. Silmas pidades Tallinna elanikkonna rahvuslikku koosseisu, on see mõistlik," selgitas Savisaar. "Ma ei ole kunagi ühelegi ametikohale inimesi nimetades lähtunud nende rahvuslikust kuuluvusest," lisas ta.

"Kõik kolm uut linnaosavanemat on pikaajalise staažiga inimesed Tallinna linnasüsteemis. Viis kuni kümme aastat tööd omavalitsuses, sellega kaasneb nii kogemusi kui vastava ala teadmisi," ütles linnapea.

"Kindlasti muutus linnaosavanemate koosseis nooremaks, millel on ka oma tähendus. Noortel inimestel on rohkem energiat ja pealehakkamist," sõnas Savisaar.

Suurenes ka naisjuhtide osakaal linnaosavanemate seas, mis Savisaare ütlusel on positiivne. "Ma ei aja küll taga mehhaanilist soolist võrdsust, aga kindlasti pean ma õigeks, et juhtide hulgas oleks arvestataval hulgal ka andekaid ja teotahtelisi naisi," kinnitas linnapea.

Keskerakonna Tallinna nõukogu kiitis kandidaadid heaks ja järgmisel nädalal arutatakse neid linnaosade halduskogudes.

Haabersti linnaosa vanema kandidaadi nimetab linnapea käesoleva aasta sügisel.

Hetkel kuum