• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa börsid ootavad Slovakkia hääletustulemusi

  Euroopa börsid on täna viimase viie päeva jooksul esimest päeva languses, kuna investorite pilgud on suunatud Slovakkia poole, mis ainsa eurotsooni riigina pole hääletanud veel euro päästefondi EFSFi laienemise poolt.

  Euroopa aktsiaturgu laialt haarav Stoxx Europe 600 indeks on järele andnud 0,6% ja Standard & Poor’s 500 futuurid ennustavad USA-le avanemist 0,5%se langusega.
  "Slovakkia on ainus riik, mis peab veel ratifitseerima EFSFi laienemise. Osa kauplejaid kardavad, et osa parteisid Slovakkia valitsuskoalitsioonist keelduvad seaduseelnõud toetamast," märkis Wall Street Journali online-väljaandele Capital Spreadsi kaupleja Jonathan Sudaria. Slovakkia valitsuskoalitsiooni kuuluv euroskeptiline partei SaS on nõus EFSFi poolt hääletama vaid juhul, et riik ei liitu euroopa stabiilsusmehhanismiga (ESM). Seda tingimust on aga praktiliselt võimatu täita.
  "Turul on kindlasti pinget, aga samas on näha, et me liigume Kreeka probleemi jätkusuutliku lahenduse poole. Pankade ümber on palju spekulatsioone. Hiinlaste käik oli oluline, et taastada (turgudel) usaldus," märkis uudisteagentuurile Bloomberg HSBC Global Asset Management investeeringute strateeg Philip Poole.
  Hiina riikliku investeerimisfondi üksus Central Huijin on hakanud pärast kolme aasta pikkust pausi tegema täna taas aktsiate tugioste, investeerides raha nelja suurimasse Hiina panka (Agricultural Bank of China, Bank of China, China Construction Bank and Industrial ja Commercial Bank of China).
  "Investorite riskiisu on paranemas tänu optimismile, et Euroopa võlakriis leeveneb ja see toetab kohalike valuutasid. Praegu on see aga lühiajaline sentiment, kuna fundamentaalselt pole Euroopa probleem lahendatud," märkis Dai-ichi Life Research Institute ökonomist Tohru Nishihama.
  Eile dollari vastu ligi 2% tugevnenud euro on täna suutnud kätte võidetud taset hoida, liikudes 1,363 dollaril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Aasta auto finalistid: elektriautode paremik peab laetud lahingut, aga fossiilikad võivad üllatada
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.
Eesti aasta auto valimise lõppkuuikust leiab nii kaks kõva konkurenti eesrindlike elektri-pereautode seas kui ka odavaima uue auto. Võitja otsustavasse žüriisse kuulub teiste hulgas Äripäeva ajakirjanik.