Indrek Kald • 13. oktoober 2011 kell 7:24

Rainer Nõlvak: meie rahandussüsteem on kinni hobuste ajastus

Vana rahandussüsteemiga jänni jäänud maailm seisab revolutsiooni lävel, kommenteeris ettevõtja ja kodanikuühiskonna aktivist Rainer Nõlvak liikumist Occupy Wall Street.

"Selle näol, mis maailmas praegu õhus on ja mida näitab ka Occupy Wall Street liikumine, on ikka tegemist revolutsiooniga," ütles Nõlvak Kuku raadiole. "Küsimus on vaid selles, kas revolutsioon muutub vägivaldseks, nagu need ajaloos varem on muutunud, või sünnib selle tulemusena midagi konstruktiivset ja luuakse eeldused rohelise planetaarse majanduse tekkeks," lisas ta ERRi vahendusel.

Nõlvaku hinnangul pole meie rahandussüsteemis toimunud innovatsiooni, sest rahandusilma jaoks on kehtiv süsteem väga tulus olnud. "Meie rahandussüsteem on pärit ajast, kui sõitsime veel hobustega, aga selle paarisaja aasta jooksul on väga palju muutunud," märkis ta.

Hetkel kuum