• Jaga lugu:

  Hiina majanduskasv tõi börsilanguse

  Aasias on täna aktsiaturud languses. Juba eile näitas USA aktsiaturg eeskuju 2% langusega, kuna panuse tegemine sellele, et Euroopa poliitikud kiirustavad võlakriisi lahendamisega, ei ole kõige mõistlikum tegevus. Aasia aktsiatele mõjus ka lähem uudis – Hiina majanduskasv aeglustus.

  Hiina majandus kasvas III kvartalis kahe aasta aeglaseimas tempos. Majanduskasv aeglustus teise kvartali 9,5 pealt 9,1%ni, mis oli madalam kui analüütikute prognoositud 9,3%. Hiina majanduskasvu aeglustumise taustal võiks kuulutada Euroopa majanduskasvuvabaks piirkonnaks.
  Täna on oodata mitut olulist uudist. Meile ehk lähim on endise Leedu telekomi ehk TEO LT kvartalitulemus. Teisel pool suurt lompi avaldavad tulemused Apple, Bank of America, Coca Cola, Intel, Johnson & Johnson ja Yahoo, kui nimetada vaid mõnda.
  Jaapani aktsiaturg langes 1,65, Hongkong 3,6, Hiina 2, Korea 1,3, Austraalia 2,1 ja India 1,6%. Kontrastiks tõusis Pakistani aktsiaturg 0,2 ja Laose oma 0,1%.
  Aktsiaindeksifutuurid indikeerivad Euroopa aktsiaindeksite 1-2% langusega algavat börsipäeva.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.