Romet Kreek • 18. oktoober 2011 kell 6:21

Hiina majanduskasv tõi börsilanguse

Aasias on täna aktsiaturud languses. Juba eile näitas USA aktsiaturg eeskuju 2% langusega, kuna panuse tegemine sellele, et Euroopa poliitikud kiirustavad võlakriisi lahendamisega, ei ole kõige mõistlikum tegevus. Aasia aktsiatele mõjus ka lähem uudis – Hiina majanduskasv aeglustus.

Hiina majandus kasvas III kvartalis kahe aasta aeglaseimas tempos. Majanduskasv aeglustus teise kvartali 9,5 pealt 9,1%ni, mis oli madalam kui analüütikute prognoositud 9,3%. Hiina majanduskasvu aeglustumise taustal võiks kuulutada Euroopa majanduskasvuvabaks piirkonnaks.

Täna on oodata mitut olulist uudist. Meile ehk lähim on endise Leedu telekomi ehk TEO LT kvartalitulemus. Teisel pool suurt lompi avaldavad tulemused Apple, Bank of America, Coca Cola, Intel, Johnson & Johnson ja Yahoo, kui nimetada vaid mõnda.

Jaapani aktsiaturg langes 1,65, Hongkong 3,6, Hiina 2, Korea 1,3, Austraalia 2,1 ja India 1,6%. Kontrastiks tõusis Pakistani aktsiaturg 0,2 ja Laose oma 0,1%.

Aktsiaindeksifutuurid indikeerivad Euroopa aktsiaindeksite 1-2% langusega algavat börsipäeva.

Hetkel kuum