• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Putin meelitab välisinvesteeringuid

  Venemaa peaminister Vladimir Putin propageeris suurkorporatsioonide juhtidest koosnevale publikule Venemaa atraktiivsust välisinvesteeringute sihtriigina.

  Publiku hulgas olid näiteks alumiiniumitootja Alcoa, Nestle, Siemensi, Coca-Cola ja PepsiCo esindajad. 
  Putini optimismi tingis asjaolu, et pikaajalised investeeringud on Venemaal pärast finantskriisi jälle tõusuteel. Siiski on riikliku statistikaameti andmetel veel vara rõõmustada, sest kuigi aasta esimese pooles ulatusid välismaised otseinvesteeringud Venemaal 7 miljardi dollarini, on see siiski tunduvalt vähem kui 2007. ja 2008. aastal.
  Putin rõhutas oma kõnes, et riigi prioriteediks on majanduse moderniseerimine ja valitsusinstitutsioonide efektiivsuse tõstmine. Siiani on mitmed suurinvestorid  kaevanud  tagasilöökide üle, mida on põhjustanud nii Kremli enda ettearvamatu käitumine kui ka korrumpeerunud kohtusüsteem. Vaatamata sellele, et mitmed ettevõtted kiitsid Venemaad hiljutiste reformide eest, rõhutati jätkuvalt, et riigil on vaja piirata oma bürokraatiaaparaati ja parandada infrastruktuuri.
  Samas toodi välja ka positiivset. „Mitut riiki te teate, kus oodatav majanduskasv kõigub vahemikus 4-5 protsenti?” küsis Alcoa tegevjuht Klaus Kleinfeld, lisades, et paljud asjad on Venemaal paremuse poole liikunud. Saksa elektroonikakompanii Siemens teatas aga, et plaanib Venemaale tulevikus investeerida ligi 3 miljardit eurot (4,17 miljardit dollarit), mille eesmärk on eelkõige panustada gaasi- ja tuuleturbiinide arendamisse.
  Coca-Colal on järgmise viie aasta jooksul kavas investeerida Vene turul laienemisse ligi 3 miljardit dollarit. Pepsi-Co, mis eelmisel kuul omandas Vene piimatööstuse ettevõtte Wimm-Bill-Danni, plaanib aga kahe aasta jooksul investeerida veel miljard dollarit ning järgneva kümne aasta jooksul kokku 10 miljardit. Venemaa on PepsiCo jaoks pärast USA-d suurim sihtturg. Ettevõtte esindaja Indra Nooyi sõnas, et võrreldes teiste arenevate turgudega, pole Vene turg nii ettearvamatu ja kõikuv. „Poliitika meile muret ei valmista. Meile on tähtis, et riigi juhid oleksid investeeringute suhtes positiivselt meelestatud. Viimastel kümnenditel on Venemaa PepsiCo vastu väga sõbralik olnud,” lisas ta.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.