• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Outokumpu koondab 1300 töötajat

  Soome roostevaba terase tootja Outokumpu plaanib koondada 1300 töötajat, kuna liigne tootmisvõimsus ja nõrk nõudlus rõhuvad kasumit, vahendab Bloomberg.

  Investorid vaimustusid koondamisplaanist, mida väljendab ka aktsia hinnatõus.
  Kompanii plaanib 2012. aasta lõpuks kärpida kulusid 100 miljoni euro võrra.
  „Et saaksime edukalt üleilmsel turul konkureerida, peame drastiliselt vähendama kulusid ja lihtsustama ettevõte juhtimist,“ ütles Outukumpu juhatuse esimees Mika Seitovirta. „Euroopa turg on viimastel aastatel oluliselt muutunud.“
  Outokumpu kahjum paisus mulluselt 56 miljonilt eurolt III kvartalis 134 miljoni euroni. Analüütikud prognoosisid 92,1miljonilist kahjumit.
  „Nõudlus ei ole eelmise kriisi järel täielikult taastunud,“ ütles Seitovirta. „Roostevaba terase tööstuses on oluliselt liigset tootmisvõimsust ning Euroopa on hakanud rohkem importima.“
  Aktsia hind tõusis Helsingi börsil 7,4 protsenti, 5,50 eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Balti jahuveskite suurost jõudis kolme konkurentsiametisse
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Tehing, millega jahutootja Tartu Mill omandab Leedu Baltic Milli, jõudis kolme riigi konkurentsiametite kätte.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.