Katre Pilvinski • 26. oktoober 2011 kell 21:00

Stockmann on arengutega Baltimaades rahul

Stockmanni konsolideeritud käive kasvas kolmandas kvartalis 9,6 protsenti, 461,3 miljoni euroni, selgus kolmanda kvartali aruandest. Grupp ootab küll sel aastal käibe kasvu jätkumist, kuid terve aasta tegevuskasumis oli võrreldes mullusega langus.

Võlakriis mõjud. Kui grupi tänavune kolmanda kvartali käive oli 5,7 miljonit eurot, siis mullu oli see samal perioodil 13,4 miljonit eurot. Kvartaliaruandes märgitakse, et kolmanda kvartali jooksul on ebakindlus turgudel kasvanud, peamiselt Euroopa võlakriisi tõttu.

Soomes on tarbijakindlus nõrgenenud, kuid see pole veel märkimisväärselt mõjutanud tarbijakäitumist. Rootsis jäi nõudlus taskukohase moe järele nõrgaks. Stockmanni turgudel jätkusid positiivsed arengud Venemaal ja Baltimaades.

Kaubamajade käive kasvas jaanuarist septembrini 14% võrra, 828,4 miljoni euroni. Soomes kasvas käive 4,9%, 579 miljoni euroni. Kaubamajade käive arenes soodsalt ka Baltimaades. Samuti oli Seppälä kasv tugevaim Baltimaades.

Hetkel kuum