Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Papandreou: et koidaks uus ja parem päev

   Arvamused Kreeka 50protsendilise võlakärpe, pankade rekapitaliseerimise ning EFSFi võimendamise suhtes on vastukäivad. Poliitikud on euroliidu värskete otsustega rahul, rahanduseksperdid pigem skeptilised.

  Kreeka peaminister Giorgos Papandreou nimetas Kreekale tehtud võlakärbet jätkusuutlikuks. "võlg on nüüd absoluutselt jätkusuutlik," kinnitas Papandreou pärast tippkohtumise lõppu ajakirjanikele ning lisas: "Lootkem, et koidab uus ja parem päev, nii Kreekale kui Euroopale ... Kreeka tuleb nüüd oma mineviku arvetega toime, ühekorraga ja igaveseks." Peaminister märkis, et osa Kreeka panku tuleb võlakärpe tulemusel mõneks ajaks riigistada.
  Deutsche Banki juht Josef Ackermann on tippkohtumise otsustega rahul, kirjutab Financial Times Deutschland. "Mõlemad osapooled tulid vastu ning jõudsid Euroopa huvides rahuldavale kompromissile," ütles Ackermann, ülemaailmse pangaliidu president.
  Hispaania majandusminister Elena Salgado kinnitas, et riigi pangad on piisavalt tugevad, et toime tulla kriisikohtumisel kokkulepitud rekapitaliseerimisega. Riigi abi selles vaja ei ole, lisas ta.
  Credit Suisse'i aktsiastrateeg Damien Boey on EFSFi võimendamise osas kriitiline. "Pealkirjad on ju päris ilusad, aga kurat on peidus detailides," ütles ta Reutersile. "Probleem on selles, et me ei tea täpselt, kuidas nad stabiilsusfondi praeguselt 440 miljardilt eurolt triljonile võimendada plaanivad." Boey ei ole ka kindel, et ka sellest summast piisab. "Kui pardal oleksid nii triljon eurot kui ka Euroopa Keskpank, siis sellest piisaks. Aga seni ei ole selge, kas EKP osaleb. Kui EKP ei peaks olema valmis oma käsutuses oleva rahaga stabiilsusfondi tugevdada, siis on meil probleem," rääkis ta.
  Hiina tervitas tippkohtumise otsuseid ning kinnitas valmidust aidata kaasa rahvusvahelise finantssüsteemi stabiliseerimisele. Peking avaldas lootust, et vastuvõetud otsused tugevdavad finantsturgude usaldust.
  Rahul on tulemusega ka Kanada. "Need on sammud õiges suunas," ütles Kanada peaminister Stephen Harper. Sama kinnitas Jaapani rahandusminister Jun Azumi: "Tehtud on suur samm edasi."
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Bercman hakkab Tallinna börsilt järjekordselt raha kaasama 20% uutest aktsiatest märgib juhatus
Tallinna alternatiivbörsil noteeritud Eesti tehnoloogiaettevõtte Bercman Technologies tahab kaasata börsilt kuni 630 000 eurot.
Tallinna alternatiivbörsil noteeritud Eesti tehnoloogiaettevõtte Bercman Technologies tahab kaasata börsilt kuni 630 000 eurot.
Tõnu Mertsina: kõrged energiakulud ja elukalliduse kasv vähendavad nõudlust
Kui varem oli euroala peamine mure häired tarneahelates, siis juba mõnda aega on selleks kõrged energiakulud ja elukalliduse kasv, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Kui varem oli euroala peamine mure häired tarneahelates, siis juba mõnda aega on selleks kõrged energiakulud ja elukalliduse kasv, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Föderaalreservi president: majanduslanguseni tuleb käia veel märkimisväärne tee
USA Föderaalreserv ei ole veel tõstnud intressimäärasid tasemele, mis piirab majanduskasvu ja karmistamisel on veel märkimisväärne tee käia, ütles New Yorgi Föderaalreservi president John Williams.
USA Föderaalreserv ei ole veel tõstnud intressimäärasid tasemele, mis piirab majanduskasvu ja karmistamisel on veel märkimisväärne tee käia, ütles New Yorgi Föderaalreservi president John Williams.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
LinkedIni ekspert juhtidele: tehke rohkem kisa ja kära, hoiate raha kokku
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Ettevõtete juhid peaksid looma LindkedInis isikliku konto ja ehitama persoonibrändi, kuna see aitab tulevikus värbamiskulusid kokku hoida, rääkis LinkedIni ekspert Indrek Põldvee.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Majanduse aeglustumise tõttu langevad ülemaailmsed transpordikulud
Konteinerite transpordikulud on kogu maailmas langemas, kuna merekaubandust pandeemia ajal vaevanud kitsaskohad taanduvad kiiresti. Langus võib aidata vähendada inflatsiooni ja anda signaali nõudluse aeglustumisest maailmamajanduses.
Konteinerite transpordikulud on kogu maailmas langemas, kuna merekaubandust pandeemia ajal vaevanud kitsaskohad taanduvad kiiresti. Langus võib aidata vähendada inflatsiooni ja anda signaali nõudluse aeglustumisest maailmamajanduses.

Olulisemad lood

Läti parlamendivalimised võitis peaministripartei
Läti parlamendivalimised võitis peaminister Krišjanis Karinši paremtsentristlik erakond Uus Ühtsus, kogudes ligi viiendiku häältest. Seimi moodustab seitse erakonda.
Läti parlamendivalimised võitis peaminister Krišjanis Karinši paremtsentristlik erakond Uus Ühtsus, kogudes ligi viiendiku häältest. Seimi moodustab seitse erakonda.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.