• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Papandreou: et koidaks uus ja parem päev

   Arvamused Kreeka 50protsendilise võlakärpe, pankade rekapitaliseerimise ning EFSFi võimendamise suhtes on vastukäivad. Poliitikud on euroliidu värskete otsustega rahul, rahanduseksperdid pigem skeptilised.

  Kreeka peaminister Giorgos Papandreou nimetas Kreekale tehtud võlakärbet jätkusuutlikuks. "võlg on nüüd absoluutselt jätkusuutlik," kinnitas Papandreou pärast tippkohtumise lõppu ajakirjanikele ning lisas: "Lootkem, et koidab uus ja parem päev, nii Kreekale kui Euroopale ... Kreeka tuleb nüüd oma mineviku arvetega toime, ühekorraga ja igaveseks." Peaminister märkis, et osa Kreeka panku tuleb võlakärpe tulemusel mõneks ajaks riigistada.
  Deutsche Banki juht Josef Ackermann on tippkohtumise otsustega rahul, kirjutab Financial Times Deutschland. "Mõlemad osapooled tulid vastu ning jõudsid Euroopa huvides rahuldavale kompromissile," ütles Ackermann, ülemaailmse pangaliidu president.
  Hispaania majandusminister Elena Salgado kinnitas, et riigi pangad on piisavalt tugevad, et toime tulla kriisikohtumisel kokkulepitud rekapitaliseerimisega. Riigi abi selles vaja ei ole, lisas ta.
  Credit Suisse'i aktsiastrateeg Damien Boey on EFSFi võimendamise osas kriitiline. "Pealkirjad on ju päris ilusad, aga kurat on peidus detailides," ütles ta Reutersile. "Probleem on selles, et me ei tea täpselt, kuidas nad stabiilsusfondi praeguselt 440 miljardilt eurolt triljonile võimendada plaanivad." Boey ei ole ka kindel, et ka sellest summast piisab. "Kui pardal oleksid nii triljon eurot kui ka Euroopa Keskpank, siis sellest piisaks. Aga seni ei ole selge, kas EKP osaleb. Kui EKP ei peaks olema valmis oma käsutuses oleva rahaga stabiilsusfondi tugevdada, siis on meil probleem," rääkis ta.
  Hiina tervitas tippkohtumise otsuseid ning kinnitas valmidust aidata kaasa rahvusvahelise finantssüsteemi stabiliseerimisele. Peking avaldas lootust, et vastuvõetud otsused tugevdavad finantsturgude usaldust.
  Rahul on tulemusega ka Kanada. "Need on sammud õiges suunas," ütles Kanada peaminister Stephen Harper. Sama kinnitas Jaapani rahandusminister Jun Azumi: "Tehtud on suur samm edasi."
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.