Romet Kreek • 27. oktoober 2011 kell 9:45

Kreeka riigistab mõne panga

Kreeka peaminister George Papandreou ütles, et valitsus ostab tõenäoliselt mõne Kreeka panga aktsiad plaanitud Kreeka valitsuse võlakirjade väärtuse mahakandmisel, vahendab Bloomberg.

"Tõenäoliselt me natsionaliseerime mõne panga aktsiad," ütles ta täna Brüsselis kümnetunnise Euroopa Liidu tippkohtumise järel. "Restruktureerimise järel viime me nad taas börsile," märkis peaminister.

Euroopa pangandusjärelevalve agentuuri andmeil vajavad Kreeka pangad 30 miljardit eurot uut kapitali.

Kreeka aktsiaturg on tõusnud täna ligi kuus protsenti. Alpha Banki aktsia hind on tõusnud neli protsenti, National Bank of Greece 8,4 protsenti, Eurobank EFG 6,9 protsenti, kuid Marfin Laiki banki aktsia on langenud 3,7 protsenti.

Hetkel kuum