• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Sadama vanad juhid jätkavad

  Reedel pool üks kogunenud nõukogu ainuke päevakorrapunkt oligi riigile kuuluvale ettevõttele juhatuse liikmete valimine. Kuna vana juhatuse volitused lõpevad 7. novembril, oli vaja otsus igal juhul ära teha.
  "Tulemus on selline, et tänane juhatus osutus konkursil osalenutest kõige paremaks," teatas reformierakondlasest nõukogu esimees Neinar Seli.
  Kui kolm aastat tagasi sai nõukogu üle 60 avalduse, siis seekord oli kandideerijaid 13. Peale Kaljuranna ja Kiili on teada ka Jaan Tootsi osalemine.
  Kaks liiget jäi eriarvamusele. IRLi ja Reformierakonna hääled jagunevad nõukogus pooleks, kuid hääletustulemus seda ei näidanud. Kaheksast nõukogu liikmest jäid vaid Tiit Riisalo ja Veiko Tishler senise juhatuse jätkamise suhtes eriarvamusele. Kuus liiget leidis, et Ain Kaljurand ja Allan Kiil võivad jätkata.
  Selline hääletustulemus on üllatav, sest hommikupoolikul kohtus majandusminister Tishleri ja Andres Lumega. Kohtumine kestis ligi nelikümmend minutit. "Ikka tuleb kokku saada ja arutada erinevaid küsimusi sadamaga seoses," sõnas Parts. Arutelu teemaks oli ka sadama juhatuse liikmete vahetamine.
  Miks teisi nõukogu liikmeid ei kutsutud? Teised osalesid Skype'i teel, vastas Parts.
  Selile jättis eraldi peetud kohtumine halva mulje. Ehkki videouudis kohtumisest läks üles seitse minutit pärast nõukogu istungi algust, ütles Seli vahetult pärast koosolekut, et tema sai Partsi ja osa nõukogu liikmete kohtumisest teada Äripäeva online-uudise vahendusel.
  Seli sõnul oli selline kohtumine üllatav ja jättis halva mulje. "Ma ei tea, mis mängud seal käivad, oleks võinud ikka terve nõukoguga rääkida," märkis ta. Seli kinnitusel on tema nõukogu esimehe koha vastu võtnud ainult sellel tingimusel, et nõukogus tehakse ainult majanduslikke otsuseid ja poliitikaga ei tegeleta.
  Enne sadama nõukogu istungit räägiti kolmest võimalikust stsenaariumist. Esiteks otsustatakse, et jätkab vana juhatus. Teise variandina tõstatub teema, et Tallinna Sadam on valesti teinud suuri investeeringuid ning selle eest peab praegune juhatus vastutama.
  Kolmanda variandina pakuti, et IRL ja Reformierakond lepivad kokku, et reformierakondlase Kiili asemel tuleb juhatusse IRLi pandud inimene. Parts tahab tuua värsket verd juhatusse.
  Tallinna Sadama juht Ain Kaljurand on rahul, et saab pooleli jäänud töödega jätkata. Intervjuu on tehtud pärast lepingu allakirjutamist.
  Kas olete õnnelik? Patt oleks öelda, et ei ole. See on hinnang tehtud tööle ja tegelikult on praegu paljud asjad veel pooleli, mille eest oleks ja tahaks vastutust kanda lõpuni.
  Mis otsustavaks sai? See oli nõukogu otsus, seda ma ei oska kommenteerida, kuna ei olnud istungil. Meie esitasime oma nägemuse järgnevast perioodist nõukogule ja siis nad leidsid, et see sobib kokku selle strateegiaga, mille omanik on ettevõttele seadnud.
  Kas oli suur pinge enne otsuse langetamist? Ei saa öelda, et suur, aga et pinget pole olnud, poleks ka kindlasti õige.
  Kas see kruttis ka pinget, et osa nõukogu liikmeid oli enne kutsutud majandusministri juurde? See oli nagu huvitav. Ma nägin seda teie väljaande videolõigus, et see oli toimunud. Ma isegi ei oska seda kommenteerida.
  Kas see näitab, et ametikoht on poliitiliste tuulte meelevallas? Üldkoosolekul on alati õigus kõikides küsimustes kaasa rääkida. Kahjuks on meil praegu üldkoosolekuks minister, kes on poliitiline isik. Aga teisalt sekkub üldkoosolek ka teiste ettevõtte tegevustesse. Ma ei näe siin väga suurt hirmu.
  Häälte jagunemine näitas ka, et polariseerumist eriti ei tekkinud. Mulle tundub ka, et siiski lähtuti tehtust ja sellest, mis on meie tulevikunägemus. Oleks hea olnud, kui tulemus oleks olnud ühehäälne, aga see näitab ka nägemuste paljusust nõukogus, mis on alati kasulik ettevõttele ning esitab ka mele uusi väljakutseid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.