• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kahjumile vaatamata eeskujulik ettevõte

  Turuväärtuselt Euroopa kalleim mobiilsideoperaator Telefonica SA avalikustas reedel enda kvartaalsed majandustulemused. Kuigi hiigelkasum asendus kahjumiga, näitab firma liikumist õiges suunas ja paistab atraktiivse ostuna.
  Vajalikke muutusi viiakse ellu. Madridis peakontorit omav firma teenis kolmandas kvartalis 429 miljonit eurot kahjumit, kuigi aasta tagasi oli kasuminumber lausa 5,1 miljardit eurot.
  Tulemus tuli ka analüütikute loodetust hullem, sest 11 analüütikut ootasid keskmiselt 213 miljoni euro suurust kahjumit. Firma käive kasvas aastaga 3,7%, 15,79 miljardi euroni. Analüütikud ootasid 15,73miljardilist käivet.
  Telefonica tegevjuht Cesar Alierta kärbib ettevõtte töötajaskonda, peatab suuremad ühinemised ja ülevõtmised ja vähendab firma võlakoormust, et taastada investorite kindlustunne ettevõtte suhtes. Alierta panustab Ladina-Ameerika riikide majanduskasvule, et võita tagasi investoreid, kes on mures Hispaania töötusemäära tõttu, mis 22,6% juures on eurotsooni kõrgeim. Koduturul langes Telefonica käive III kvartalis 8,8%.
  Vaadake kogu sektorit. Bloombergi Euroopa telekommunikatsiooni indeksis on Telefonica aktsia sel aastal kukkunud 18%, mida on üle kahe korra rohkem kui indeksi keskmine.
  Ja just see koos dividendidega muudabki firma sedavõrd atraktiivseks. Telefonica kinnitas, et plaanib tuleva aasta aprillis maksa dividende 1,75 eurot aktsia kohta, mis on ühtlasi ka miinimumtase pärast 2012. aastat. Reede keskpäevase 13,77eurose hinna juures tähendaks see dividenditootlust ligi 13%! Ja kuigi kasumi-hinna suhtelt on firma aktsia isegi veidi kallis (PE võrdub 15,4), siis sellise dividendi väljamakse korral pole see eriline tragöödia.
  Siit ka soovitus investoritele jälgida kogu telekomisektorit üle Euroopa. Kuigi meie rahalehm ehk Eesti Telekom viidi Tallinna börsilt minema, leiab TEO, France Telecomi, Telecom Itaalia ja teiste firmade näol stabiilseid ettevõtteid, mis toodavad investorile raha n-ö otse tasku. Telefonicat hakkan igatahes nüüdsest valvsalt jälgima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.