• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mida tegid profid kolmandas kvartalis?

  USA Väärtpaberi Järelevalve (SEC) avaldatud investeerimisraportitest said investorid pildi, millistele väärtpaberitele on finantshaid kolmandas kvartalis panustanud.
  Riskikapitalist George Soros on viimases kvartalis investeerinud peamiselt tehnoloogiafirmade vahetusvõlakirjadesse.
  Soros ja vahetusvõlakirjad. Soros Fund Management LLC on 477,6 miljoni dollari eest ostnud pooljuhtide tootja Micron Technology vahetusvõlakirju, vahendas uudisteagentuur MarketWatch.
  Lisaks on fond soetanud mälukaartide tootmise poolest tuntud SanDiski vahetusvõlakirju ning aktsiaid, Motorola Solutionsi aktsiaid ning fiiberoptiliste seadmete tootja JDS Uniphase'i vahetusvõlakirju.
  Kui mais tuli Sorose fond välja kullast ja metallisektori aktsiatest, siis viimases kvartalis on ta jällegi hakanud kullaga spekuleerima. Septembri lõpus oli fondil 22,9 miljoni dollari eest ostuoptsioone ja samas ka 19 miljoni dollari eest müügioptsioone börsil kaubeldavale kullafondi osakutele.
  Palson pidi müüma kulda. Kauaaegne kullapromoja John Paulson on viimases kvartalis kolmandiku oma firmale Paulson & Co kuulunud kullafondi osakutest maha müünud. Ehkki müügikogus ulatub 2 miljardi dollarini, ei pruugi see olla tingitud sellest, et Paulson on usu kulda kaotanud. Kuld on endiselt investeerimishai kaalukalt suurim investeering. Pigem võib see olla tingitud sellest, et Paulsoni riskifondidel oli ääretult nõrk kolmas kvartal ning ta pidi seetõttu ka kulla osakaalu oma fondides vähendama.
  Üleeile selgus ka, et Warren Buffett on ostnud oma Berkshire Hathaway'le tervelt 10,7 miljardi dollari eest tehnoloogiahiiu IBMi aktsiaid. Huvitav on asja juures tõik, et valdusfirma on aktsiaid ostnud kokku juba viimased kaheksa kuud, kuid keegi ei tea sellest midagi. Eile tuli välja, et USA Väärtpaberi Järelevalve on teinud Buffettile erandi, mistõttu õnnestus tal I ja II kvartalil SEC-le esitatud dokumentides IBMi osalust varjata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.