• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mihkelson: EL-i aluslepingute muutmine on möödapääsmatu

  Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson tegi täna ettepaneku alustada riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjonis (ELAK) kuulamisi Euroopa tuleviku üle.

  Marko Mihkelson ütles täna riigikogus valitsuse EL-i poliitika teostamise arutelul, et Eesti vajab praegusel Euroopa jaoks kriitilisel ajal laiapõhjalist debatti EL-i edasiste arengute üle. „Sellest lähtuvalt teeb IRL ettepaneku alustada ELAK-is kuulamisi EL-i tuleviku teemal. Need kuulamised peaksid päädima peatse uue aruteluna riigikogu saalis. Me peame enda jaoks lahti mõtestama, kuidas on EL valmis konkureerima maailmas, mis on väga suures muutumises,“ ütles Mihkelson.
  „Täna oleme olukorras, kus EL-i aluslepingute põhimõtteline muutmine on uue ja tugevama Euroopa loomisel möödapääsmatu. Euroopa on sisenenud väga keerulisse ajajärku, kus üksnes EFSF või ESM pole lahenduseks. Euroopalik hoolekanderiigi mudel pole demograafilisest olukorrast tulenevalt enam harjutud mahus jätkusuutlik. Euroopa majanduskasv on pikaajalise surve all ning sotsiaalkulutuste kasvuga jääb üha vähem ressursse innovatsiooniks või ka julgeoleku tagamiseks." ütles Mihkelson.
  „IRL on seisukohal, et EL peab järgmises eelarveperioodis märkimisväärselt suurendama investeeringuid teadusse ja innovatsiooni. Samuti peaks EL tõsiselt mõtlema valimiste sünkroniseerimisele, sest pidev poliitiline stress ja peataolek takistavad nii hädavajaliku ühispoliitika kujundamist,“ lisas Mihkelson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Lemmit Kaplinski: Tartu peab olema ka tööta-end-rikkaks-linn
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kutsume Tartu ettevõtjaid üles leppima kokku ja ühinema väärika palga deklaratsiooniga ja tagama, et Lõuna-Eestil on jõudu pakkuda ettevõtluses sisulist konkurentsi teistele Eesti piirkondadele, kirjutab Tartu linnavolikogu esimees ja sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat Lemmit Kaplinski vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.