Raivo Sormunen • 23. november 2011 kell 3:45

7 soodsat USA suurfirma aktsiat

Kes arvab, et suhtarvude poolest odavate aktsiate puhul tuleb vaadata teise või kolmanda järgu nimesid, siis nad eksivad. Odavalt hinnatud aktsiaid võib leida ka maailma vägevaimate seast.

Seeking Alpha toob oma värskes ülevaates välja, et kolmekümnest maailma tippindeksisse (Dow Jones) kuuluvast suurfirmast koguni seitse on oma hinnatasemelt praegu soodsalt hinnatud. Investeerimisblogi on kvaliteetaktsiate filtriks võtnud madala PEG näitaja ja dividenditootluse.

Üks tabelisse pääsenu on eile öösel oma värskete kvartalitulemustega välja tulnud tehnoloogiahiid Hewlett-Packard, mis on maailma üks madalaima – 6,5se – P/E (hinna ja tulu suhtega) ettevõtteid. Ehkki ettevõte on aastaid pikalt paigal tammunud ning nõukogu on juhtkonda mitu korda vahetanud, loodetakse, et septembris kompanii ette saanud tippärinaise Meg Whitmani taktikepi all suudetakse taas reele saada ja kasumit kasvatama hakata.

"2012. aasta majandusaasta (algas 1. novembril) prognoosid näitavad, et Whitman tunnetab kompanii väljakutseid (võrreldes eelmiste tegevjuhtidega – toim.) realistlikumalt,“ ütles uudisteagentuurile Bloomberg Deutsche Bank AG analüütik Chris Whitmore.

Teiste soodsalt hinnatud tippfirmade kohta – Microsoft, Intel, General Electric, JPMorgan Chase & Co,  Walt Disney ja Caterpillar – loe täpsemalt juba tänasest Äripäevast.

 

Hetkel kuum