Anne Oja • 23. november 2011 kell 14:36

Volkswageni ja Suzuki sõprus pöördub kohtuteeks

Paar aastat tagasi alanud sõprus  Suzuki ja Volkswageni vahel on lõppemas ning Suzuki valmistab ette kohtuteed VW kontserni vastu, kirjutas autoportaal whatcar.ee.

2009. aasta detsembris sõlmisid Suzuki ja Volkswagen kokkuleppe, millega VW sai enda omandusse 19,9 protsenti Suzuki aktsiatest. Nende aktsiate väärtust ei hinnatud mitte aga rahas, vaid teadmistes.

Täpsemalt lubas VW selle osaluse eest pühendada Suzuki insenerid oma kõige sügavamatesse tehnoloogilistesse saladustesse.

Kaks aastat on möödas ning Suzuki esindajate sõnul pole nad VW tehnoloogiast saanud rohkem teada kui seda, mitu hammasratast on DSG käigukastis ja kuidas on nutikam omavahel ühendada turbiini ja kompressorit.

Juba kaks aastat on Suzuki üritanud alustada sakslastega konstruktiivset koostööd, kuid tulutult. Sestap saatis Suzuki 14. oktoobril 2011 VW kontsernile ametliku pöördumise, milles rõhutab, et VW on omapoolseid lepingutingimusi rikkunud ning palus viivitamatult alustada tõsisemat koostööd kahe ettevõtte vahel.

Jaapani poole kinnitusel ei reageeringud VW aga sellele pöördumisele mitte kuidagi ning ei olnud valmis isegi Suzuki pöördumist lähemalt arutama. Sestap tühistas Suzuki 18. novembril ühepoolset kõnealuse koostööleppe ning asus valmistama ette hagiavaldust kohtule, eesmärgiga saada tagasi VW omandatud aktsiad.

Hetkel kuum