• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Volkswageni ja Suzuki sõprus pöördub kohtuteeks

  Paar aastat tagasi alanud sõprus  Suzuki ja Volkswageni vahel on lõppemas ning Suzuki valmistab ette kohtuteed VW kontserni vastu, kirjutas autoportaal whatcar.ee.

  2009. aasta detsembris sõlmisid Suzuki ja Volkswagen kokkuleppe, millega VW sai enda omandusse 19,9 protsenti Suzuki aktsiatest. Nende aktsiate väärtust ei hinnatud mitte aga rahas, vaid teadmistes.
  Täpsemalt lubas VW selle osaluse eest pühendada Suzuki insenerid oma kõige sügavamatesse tehnoloogilistesse saladustesse.
  Kaks aastat on möödas ning Suzuki esindajate sõnul pole nad VW tehnoloogiast saanud rohkem teada kui seda, mitu hammasratast on DSG käigukastis ja kuidas on nutikam omavahel ühendada turbiini ja kompressorit.
  Juba kaks aastat on Suzuki üritanud alustada sakslastega konstruktiivset koostööd, kuid tulutult. Sestap saatis Suzuki 14. oktoobril 2011 VW kontsernile ametliku pöördumise, milles rõhutab, et VW on omapoolseid lepingutingimusi rikkunud ning palus viivitamatult alustada tõsisemat koostööd kahe ettevõtte vahel.
  Jaapani poole kinnitusel ei reageeringud VW aga sellele pöördumisele mitte kuidagi ning ei olnud valmis isegi Suzuki pöördumist lähemalt arutama. Sestap tühistas Suzuki 18. novembril ühepoolset kõnealuse koostööleppe ning asus valmistama ette hagiavaldust kohtule, eesmärgiga saada tagasi VW omandatud aktsiad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Tuntud ärimehe vana vimm päädis Eesti kohtute aastaid kestva kurnamisega
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.
Pea kümme aastat kestnud vaidlus Nõmmel asuva hooldushaigla ümber on käima lükanud kümneid keerukaid juriidilisi vaidlusi ja venitamisi, milles mängivad oma rolli skandaalse ärimehe Anders Tsahkna ammune kibe pettumus ja perekond Seppikute firma.