• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Apple hakkab telereid tootma

  Apple on viimas enda iPhone'ide ja iPadide ekraanide tootmist Jaapani firmasse Sharp ja võib tutvustada sama partneri kuvaritega uut televiisorit juba tuleva aasta keskel, ütles Jefferies & Co.

  Jefferiesi analüütiku Peter Miseki sõnul lööb Apple käed Sharpiga peamiselt Samsung Electronicsi tõttu, kes on suurrivaal nutitelefonide ja tahvelarvutite turul.
  "Tegu on Sharpi jaoks üliolulise tehinguga, sest nad on kulutanud suurel hulgal raha tootmisvõimsuste suurendamiseks," ütles Jaapanis mitme firmajuhiga kohtunud Misek intervjuus Bloombergile. "Sellega saab Apple partneri, kellega nad saavad tootmist kontrollida ja kindlustada madalama hinna."
  Miseki sõnul pingutavad televiisorite tootjad, Samsung teiste hulgas, kõvasti selgitamaks välja, milline Apple'i teler välja näeb ja mida see teha suudab. Ta ütles, et Apple hakkab Sharpis tootma amorfse TFT-ekraani modifitseeritud versiooni ja võib tema sõnade kohaselt iTV kommertsmüügiga pihta hakata juba veebruaris.
  Analüütiku hinnangul on konkurentidest teleritootjad tõenäoliselt 6 kuni 12 kuud ajast maas. Paljudel puudub vajalik tarkvara ja pilvetehnoloogia kogemused võistlemaks Cupertinos peakontorit omava Apple'iga.
  Misek ütles, et Apple on soetanud tootmistehnikat 500 miljoni kuni 1 miljardi dollari eest ja on võtnud ühe Sharpi tehase ainult enda valdusse, et toota iPhone'ide ja iPadide ekraane.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.