Rainer Saad • 25. november 2011 kell 15:17

USA börsidel kerge tõus

USA börsid kauplesid täna peale eilset tänupüha üle poole protsendi plussis, investorid ostsid enim müüdud sektorite aktsiaid. S&P ja Nasdaq langesid enne tänast kuus päeva jutti.  

Dow Jones: 11340    +87    +0,77%Nasdaq: 2470    +10    +0,42%S&P 500: 1171    +9    +0,77%

Dow Jonesi tööstusindeksi suurimad tõusjad olid suurpangad Bank of America: 5,31 (+3,31%) ja JP Morgan: 29,10 (+2,54%). Kõik kümme S&P sektorit kauplesid kõrgemal, kõige enam on tõusnud tehnoloogia- ja finantssektor. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut on tõusnud üle 33.

Ilma ühegi majandusuudiseta domineerivad Euroopa sündmused täna USA börside ees. Euroopa aktsiad kosusid peale seda, kui Euroopa Liidu ametnikud ütlesid, et arutavad erasektori päästemehhanismist välja jätmist.

Itaalia võlakirjaoksjon pakkus uusi rekordtootlusi, mis näitab, et investoritel napib usaldust uue valitsuse vastu ning kaheldakse euroala kriisi leviku peatamise suhtes. „Itaalia 2-aastase võlakirja tootluse järsk tõus näitab seda, et nõrkus Euroopas on kõige suurem probleem,” ütles Michael Gayed, Pension Partners LLC investeerimisstrateeg.

Ameerikas algas täna suur jõuluostlemise hooaeg. Poekettide aktsiad on kauplemas positiivselt: Macy’s on tõusnud 1%, BestBuy poolteist protsenti, Wal-Mart 1%.

Hetkel kuum