• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsidel kerge tõus

  USA börsid kauplesid täna peale eilset tänupüha üle poole protsendi plussis, investorid ostsid enim müüdud sektorite aktsiaid. S&P ja Nasdaq langesid enne tänast kuus päeva jutti.  

  Dow Jones: 11340    +87    +0,77%Nasdaq: 2470    +10    +0,42%S&P 500: 1171    +9    +0,77%
  Dow Jonesi tööstusindeksi suurimad tõusjad olid suurpangad Bank of America: 5,31 (+3,31%) ja JP Morgan: 29,10 (+2,54%). Kõik kümme S&P sektorit kauplesid kõrgemal, kõige enam on tõusnud tehnoloogia- ja finantssektor. Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut on tõusnud üle 33.
  Ilma ühegi majandusuudiseta domineerivad Euroopa sündmused täna USA börside ees. Euroopa aktsiad kosusid peale seda, kui Euroopa Liidu ametnikud ütlesid, et arutavad erasektori päästemehhanismist välja jätmist.
  Itaalia võlakirjaoksjon pakkus uusi rekordtootlusi, mis näitab, et investoritel napib usaldust uue valitsuse vastu ning kaheldakse euroala kriisi leviku peatamise suhtes. „Itaalia 2-aastase võlakirja tootluse järsk tõus näitab seda, et nõrkus Euroopas on kõige suurem probleem,” ütles Michael Gayed, Pension Partners LLC investeerimisstrateeg.
  Ameerikas algas täna suur jõuluostlemise hooaeg. Poekettide aktsiad on kauplemas positiivselt: Macy’s on tõusnud 1%, BestBuy poolteist protsenti, Wal-Mart 1%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Balti börsid lõpetasid nädala tugeva käibe- ja tõusupäevaga
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Balti börsiindeks Baltic Benchmark sulgus eilsega võrreldes 1,17% kõrgemal ja ka põhinimekirja käive ületas Enefit Greeni abiga kaks korda keskmist.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.