• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väga magusad tehnoloogiaaktsiad

  Arvutite ja tarkvara tootjate kasumiprognoosid peavad vastu paremini kui ükskõik mis teises sektoris, näidates kindlust, et firmade kulutused aitavad USA majandust rööbastel hoida.

  Puhaskasum alates Apple'ist ja lõpetades Oracle'iga kasvab 2012. aastal keskmiselt 11%, prognoosib enam kui 2900 analüütikut, selgus Bloombergi uuringust.
  Küll on prognoos kukkunud 2,3% võrreldes selle aasta tipuga , mis on väikseim kahanemine MSCI World Indeksi sektorite nimekirjas. Enim kukkus kommunaalteenuste firmade kasumiprognoos, mis vähenes 29%.
  Karud on hetkel aga arvamusel, et prognoos on selgelt liiga kõrge ja investorid riskivad saada samu kahjumeid nagu 2000. ja 2007. aastal, kui tehnoloogiaaktsiad 56% kukkusid.
  "Tehnoloogiafirmasid aitab praegu ettevõtete tervisliku seisundi ja kasumlikkuse paranemine," kommenteeris Bloombergile Russell Investmentsi turustrateeg Stephen Wood. "Kui turg hakkab lõpuks fundamentaalnäitajaid hindama, on IT-aktsiad need, mis kindlasti võidavad."
  USA kaubandusministeeriumi andmeil tõusid riigifirmade kulutused 2008. aasta tasemele ja investeeringud seadmetesse ning tarkvarasse kasvasid kolmandas kvartalis 15,6%. Uuringufirma Gartner andmetel tõusevad kulutused tehnoloogiale 2012. aastal 2,7 triljoni dollarini ehk 3,9%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
S&P 500 ja Dow Jones seadsid uued rekordid
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Teisipäeval purustasid nii S&P 500 kui Dow Jones heada kvartalitulemuste abil rekordid, vahendab Yahoo Finance.
Tallinn saadab koolide põhiastme nädalaks koduõppele
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus, et peale koolivaheaega ehk 1. novembrist jäävad Tallinna munitsipaalkoolide 4.–8. klasside õpilased nädalaks distantsõppele.
Euroopa Ravimiamet alustab koroonaravimi kiirendatud hindamist
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,
Euroopa Ravimiameti inimravimite komitee on alustanud Merck Sharp & Dohme ja Ridgeback Biotherapeuticsi täiskasvanute COVID-19 raviks välja töötatud suukaudse viirusvastase ravimi molnupiraviiri kiirendatud hindamisprotseduuri,