Hispaania võla hind kasvab enne oksjonit

Fredy-Edwin Esse, California 13. detsember 2011, 12:05

Hispaania võlakirjade hind kukkus täna enne valitsuse kavandatud võlakirja oksjonit, tekitades taas kahtlusi riigi võlakoorma jätkusuutlikkuse osas.

Hommikul kella 10.25 seisuga oli Hispaania kümneaastase võlakirja tootlus tõusnud üheksa baaspunkti, 5,88 protsendini. Itaalia samaväärne võlakiri tõusis 13 baaspunkti, kirjutab Bloomberg.

Hispaania paneb täna oksjonile 12- ja 18kuulised võlakirjad, millega loodetakse koguda 4,25 miljardit eurot. Lisaks müüs Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi 91päevaseid võlakirju kogusummas kaks miljardit eurot. EFSF müüs keskmiselt 0,2222% tootlusega kõik võlakirjad maha ning nõudlus ületas pakkumist 3,2 korda.

"Turu surve võib kasvada enne rasket esimese kvartali nn lunastusgraafikut Euroopa riikidele ja pankadele," kirjutas Deutsche Banki strateeg Jim Reid uudiskirjas. "See võib sundida niigi vastumeelset Euroopa Keskpanka muutuma agressiivsemaks juba aasta alguses. Laialdased kärpemeetmed tähendavad, et Euroopa majanduslangus muutub vaid intensiivsemaks 2012. aastal," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2011, 13:33
Otsi:

Ava täpsem otsing