• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hispaania võla hind kasvab enne oksjonit

  Hispaania võlakirjade hind kukkus täna enne valitsuse kavandatud võlakirja oksjonit, tekitades taas kahtlusi riigi võlakoorma jätkusuutlikkuse osas.

  Hommikul kella 10.25 seisuga oli Hispaania kümneaastase võlakirja tootlus tõusnud üheksa baaspunkti, 5,88 protsendini. Itaalia samaväärne võlakiri tõusis 13 baaspunkti, kirjutab Bloomberg.
  Hispaania paneb täna oksjonile 12- ja 18kuulised võlakirjad, millega loodetakse koguda 4,25 miljardit eurot. Lisaks müüs Euroopa Finantsstabiilsuse Fondi 91päevaseid võlakirju kogusummas kaks miljardit eurot. EFSF müüs keskmiselt 0,2222% tootlusega kõik võlakirjad maha ning nõudlus ületas pakkumist 3,2 korda.
  "Turu surve võib kasvada enne rasket esimese kvartali nn lunastusgraafikut Euroopa riikidele ja pankadele," kirjutas Deutsche Banki strateeg Jim Reid uudiskirjas. "See võib sundida niigi vastumeelset Euroopa Keskpanka muutuma agressiivsemaks juba aasta alguses. Laialdased kärpemeetmed tähendavad, et Euroopa majanduslangus muutub vaid intensiivsemaks 2012. aastal," lisas ta.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.