Romet Kreek • 20. detsember 2011 kell 10:09

Kulla hind tõusis

Kulla hind on täna tõusnud 0,7 protsenti, 1607,30 dollarile unts.

Riskivalmidus on kasvanud, kuna Euroopa rahandusministrid on valmis rahastamist IMFile suurendama, millega saab euroala riikide aidata, põhjendas Bloomberg.

„Kuld tõuseb, kuna taas võetakse riski IMFi uudise valguses,“ ütles Royal Bank of Scotland Groupi analüütik Nikos Kavalis Bloombergile. „Füüsilise kulla ostmine on mõningal määral taastunud, kuid millestki suuremast ei ole midagi kirjutada.“

Läinud nädalal kukkus dollari tõusu tõttu kulla hind 6,6 protsenti.

„Kuld alla 1600 dollari on väga atraktiivne investoritele, kes usuvad, et see on pikaajaliselt tõusutrendis,“ ütles Cinda Futuresi vanemkaupleja Yang Shandan. „Lähiaja kulla hinna võtmemõjutaja on USA dollar.“

Hetkel kuum