• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Buumiajal kodu ostnute laenuintress alla 1%

  Buumiajal eluasemelaenu võtnud või refinantseerinud klientide laenuintressimäär peaks olema langenud (või on lähiajal langemas) alla ühe protsendi.

  2006.-07. aastal said pankade silmis parimad eluasemekliendid laenu 0,5-0,6% riskimarginaaliga. Lisades siia otsa 6 kuu Euribori, mis täna sulgus taas rekordmadalal tasemel (0,399%), saame laenu lõppintressimääraks juba numbri, mis jääb alla 1 protsendi.
  Kuna eluasemelaenu intressimäärasid vaadatakse pankades reeglina üle kaks korda aastas, siis selline intressimäär rakendub teatud viivisega. Samas esimesed saavad nulliga algavat intressimäära juba praegu nautida.
  Eile avaldatud Eesti Panga statistika alusel oli keskmine eluasemelaenu intressimäär septembri seisuga 2,67 protsenti, ületades 1 baaspunkti võrra augusti rekordmadala taseme.
  Laenuintressimäära kerge tõus oli põhjustatud lühikeste alla kümneaastaste eluasemelaenude osas.
  Küll aga langes septembris uuele rekordmadalale tasemele keskmine 20-30. aastase eluasemelaelenu intressimäär (2,43 protsenti) ja üle 30. aastate laenude intressimäär (2,25%).
  Septembri lõpu seisuga oli Eesti pankadel 157 400 eluasemelaenuklienti laenujäägiga 5,85 miljardit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo Lextal partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Intervjuu Prantsuse kaubandusministriga: Euroopa Liit peab tooma tööstused tagasi koju
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.
Euroopa Liidu liikmesriikide majandused peavad mitte üksnes taastama pandeemia-eelse kasvujõu, vaid väljuma globaalsest viiruskriisist rohelisema ja iseseisvamana. See aga tähendab, et ka kaubandussuhted tuleb kriitilise pilguga üle vaadata.