Alyona Stadnik • 2. aprill 2013
Jaga lugu:

Ministeerium kaalub kaevanduslubade oksjonit

Keskkonnaministeeriumi hinnangul on konkurentsiameti ettepanek viia põlevkivivarude kaevandusload oksjonile oluline sisend põlevkivi uues arengukavas.

"Tegu on riigi varaga ja selle kasutusse andmine peab olema korraldatud viisil, mis tagab vara kõige efektiivsema kasutuse ja vara omanikele - st Eesti inimestele - kõige suurema tulu," vastas keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakond.   

Osakond lisas kirjalikus vastuses, et uue arengukava koostamisel kaalutakse konkurentsiameti mõtted ja ettepanekud põhjalikult läbi. "Kindlasti tuleb kõikide muudatuste puhul tagada see, et elektritootmisel ei saaks varustuskindlus kahjustatud. Täna on veel vara öelda, milline saab olema lõplik lahendus," selgitas keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakond.

Äripäev küsis eile keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuselt arvamust konkurentsiameti juhi Märt Otsa ettepanekule jagada põlevkivivarude kaevanduslube oksjonil. Konkurentsiamet leiab, et praegused eelised põlevkiviressursi jaotamisel tuleks kaotada ja uued load väljastada läbipaistval enampakkumisel.

Äripäeva ministrile saadetud küsimustele vastas täna keskonnnaministeeriumi avalike suhete osakond. Osakonda kuuluvad: Pavel Ivanov (puhkusel), Pille Rõivas, Annely Martin ja Kairi Toiger.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas