Laura Mallene • 8. aprill 2013
Jaga lugu:

Suurfirma juhatus räägib võõrkeeles

Swedbank muutis juhatuse töökeele inglise keelest eesti keeleks. Kuidas on lood teistes suurfirmades?

Swedbank Eesti kirjutas oma majandusaasta aruandes, et juhatuse töökeel on alates 1. septembrist 2011 eesti keel, milles koostatakse koosolekute protokollid.  Enne seda kuupäeva kasutati töökeelena inglise keelt.

„Juhatuse tasemel ja nõukogus on Tallinna Vee töökeelteks paralleelselt inglise ja eesti keel ning seda põhjusel, et nii juhatuses kui ka nõukogus on liikmeid, kelle emakeeleks on inglise keel,“ kommenteeris ASi Tallinna Vesi finantsdirektor Riina Käi. „Muu tööalane suhtlus ettevõttes ja suhtlus koostööpartnerite ja teiste sidusgruppidega, sh klientidega, käib ikkagi peamiselt eesti keeles.

Pro Kapital Eesti juhatuse liige Allan Remmelkoor sõnas, et nõukogus on töökeel inglise keel, kuna liikmeteks on nii soomlane kui ka itaallane. „Juhatuses räägime kuidas vaja, kas itaalia, inglise või eesti keeles. Pilt on päris kirju,“ sõnas Remmelkoor. Skano Groupi juhatuse liige Andres Kivistik rääkis, et Skanos on juhatuse töökeel eesti keel, nõukogu töökeel on inglise keel. Juhatuse ja nõukogu suhtlus toimub üldjuhul inglise keeles,  kuna nõukogus on liikmeid, kes ei oska eesti keelt.

Tele 2 Eesti Balti regiooni tehnikadirektor ja juhatuse liige  Mart Nielsen sõnas, et Tele 2 juhatuse töökeel on inglise keel, nõukogul samuti. „Juhatuse esimees on leedukas, seetõttu,“ teatas Nielsen.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum