• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elektrihinna müüdid: börsihind pole alati soodsaim

  Portaali energiaturg.ee analüütiku Pirmin Tamme sõnul levib elektriturul mitmeid müüte ning tema sõnul võiksid inimesed tegelikkusesse rohkem süveneda.

  Esimene müüt on see, et tarbijad arvavad, et börsihinna peal on olla soodsam kui fikseeritud hinna peal. „Tarbija usub, et tal on soodsam olla börsihinna peal. Tegelikult on börsihind ja fikseeritud hind kaks eri asja. Isegi juba selle aasta kohta oleks fikseeritud hind tulnud tarbijatele soodsam,“ märkis Tamm.
  Teine müüt on Tamme sõnul ka ajakirjanduses levinud jutt, et siis, kui börsihinnad on kallid, tuleb kõik elektriseadmed välja tõmmata ja nii saab elektrit ja raha säästa. „Kuid kui on ühe- või kahetariifne arvesti, siis te maksate elektri eest ikkagi,“ märkis Tamm ja lisas, et seadmete väljatõmbamine või mittekasutamine ei muuda väga palju.
  Kolmas müüt on see, et tarbija arvates saadakse pakkujalt alati soodsamat hinda kui vahendajalt. “Elektritootja käest ei saa alati soodsamat hinda kui vahendajalt. Kõik mängivad ju samas elektriliivakastis,“ märkis Tamm.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.