24. oktoober 2013 kell 21:00

Puhkepäev. Digitaalkabaree kaasab uuel moel

Telliskivi Loomelinnaku suures saalis lavastuv “Risomeedia” on teatrit, televisiooni ja sotsiaalmeediat ühendav kogemus, kus publik saab suhestuda laval toimuvaga tavapärasest erineval moel.

Teatrikülastaja siseneb suurde ruumi, mis on jagatud erinevate mööblikomplektide abil väikesteks hubasteks nurgakesteks, milles igaühes on personaalne televiisoriekraan ning kohad istumiseks.

Saali istumisplaan on korraldatud nõnda, et kõikidest istekohtadest oleks jälgitav ka lava, kuna laval tegutsevad näitlejad. See, mida nad teevad, on paistab ühtlasi kõikidelt ekraanidelt.

“Inimesed istuvad avatud elutubades ja neil on oma televiisorid, kust nad saavad jälgida teleprogrammi, mis ühtlasi toimub live’is laval. Kolm näitlejat laval viivad teatrikülastaja läbi kahetunnise televisiooni­programmide massiivi, mille teemaks ongi seesama spekter, mida kõike teles näha saab – alates seiklusfilmidest jutusaadeteni,” tutvustas “Risomeedia” olemust idee autor ja lavastaja Johannes Veski.

Uue mõõtmena publiku kaasamises on igal vaatajal palutud võimaluse korral kaasa võtta internetivalmidusega nutitelefon, tahvel- või sülearvuti. Soovi korral saab vastavaid seadmeid ette­teatamisel ka kohapealt laenutada.

Mõte on selles, et vaataja saaks anda jooksvat tagasisidet lavastuse kohta, mõjutada etenduse kulgu ning samas jääda anonüümseks. “Kellelgi ei maksa karta, et ta veetakse lavale, pigem tähendab kaasamine seda, et publikul on sotsiaalmeedia abil võimalus suhestuda laval toimuvaga, kui ta seda ise soovib, et tekiks uut tüüpi suhtlusprotokoll. Tagasiside annab igal korral etendusele natuke erineva lõpu,” rääkis Veski.

 

Osalusteater

“Rhizomedia. Risomeedia”

Cabaret RhizomeLavastaja: Johannes VeskiEsietendus: 24.10 Telliskivi Saalis, Telliskivi 60a, Tallinn Järgmised etendused: 25., 26. ja 31.10Piletid: 18 eurotwww.cabaretrhizome.ee

Hetkel kuum