Ken Rohelaan • 18. detsember 2013 kell 12:26

Tammemäe: ärimehed 2013 on Kõomägi-Mansberg-Prants

Investeerimisettevõtte Redgate Capitali partner Aare Tammemäe annaks aasta ärimehe tiitli tänavu Armin Kõomägile, Sven Mansbergile ja Indrek Prantsile.

Tammemäe sõnul tegi ta valiku ühe kriteeriumi järgi: kuidas on ärimees panustanud kohaliku ettevõtluskeskkonna või kapitalituru arendamisele, mis aitaks ka Eesti rahvuslikul kapitalil areneda.

Tammemäe tõstis esile kolmiku, kuna mehed suurendasid kontrollivaid osalusi ettevõtetes Bauhof ja MyFitness. "Lisaks sellele, et nad on investeerinud Eesti ettevõtetesse, on nad ka ostjate suhtes selektiivsed ehk igaühele nad ei müü. Nad kaaluvad aspekti, mida ostja annab üldises pildis Eestile."

TASUB TEADAAasta ärimees on 1993. aastast Äripäeva väljaantav tiitel, mis omistatakse aasta jooksul enim silma paistnud ärimehele.

2013. aasta aasta ärimehe tiitli võitja avalikustab Äripäev oma 20. detsembri kaaneloos.

Finalistide hulka jõudsid sel aastal:- ravimiärimehest Eesti meedia ostu rahastamisega ka meediaärimeheks saanud Margus Linnamäe- kiirelt kasvava mobiilimänge tootva firma Creative Mobile asutaja ja omanik Vladimir Funtikov- rahaülekannete revolutsionääridest TransferWise'i asutajad/omanikud Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann- suurtehinguga Tallinna Kütte omanikuks saanud Kristjan Rahu- tööstusfirmadest ühe jõulisema investeerija VKG omanikud Priit Piilmann, Margus Kangro, Ants Laos ja Elar Sarapuu.

Hetkel kuum