19. detsember 2013 kell 21:00

Puhkepäev. Ilus ja hirmus kosmosereis

Selle aasta vaieldamatult parima kinoelamuse pakkus film “Gravitatsioon”, mille keskmes katastroofiline kosmosereis.

Režissöör Alfonso Cuarón oli filmi ehitanud üles ühe inimese psüühiliselt traumeerivate kogemuste kajastamisele. See on alati riskile minek, kuid Sandra Bullocki etteaste oli kahtlemata kiiduväärt. Filmielamus oli küll etteaimatav, kuivõrd selle suurepärasust kiideti juba esilinastuse eel, kuid osutus oodatust  veelgi paeluvamaks. Ausalt ei tulegi meelde, millal viimati üks film nõnda kaasa haaras.

“Garavitatsioon” tegi seda esimesest sekundist kuni viimaseni, kruvides pinget üles stseen stseeni kaupa. See toimis visuaalse keele kaudu, mis tõi kosmose müstilise ilus lähemale kui kunagi varem, saatjaks perfektne helidekooslus. Kõik see tekitas tunde, justkui oleks ise sattunud keset ääretut ja imelist tühjust. Suurt kiitust väärib seetõttu pildikeele eest Emmanuel Lubezk – tema kaameratöö ja efektid olid erakordsed.

Tegu on esmaklassilise filmiga, mis pakub nii imelist jutustust kui ka kaunist pildikeelt.

 

Kino

  “Gravitatsioon”

Kinodes alates 4.10 (näidatakse ka praegu veel)

Hetkel kuum