• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Ilus ja hirmus kosmosereis

  Selle aasta vaieldamatult parima kinoelamuse pakkus film “Gravitatsioon”, mille keskmes katastroofiline kosmosereis.

  Režissöör Alfonso Cuarón oli filmi ehitanud üles ühe inimese psüühiliselt traumeerivate kogemuste kajastamisele. See on alati riskile minek, kuid Sandra Bullocki etteaste oli kahtlemata kiiduväärt. Filmielamus oli küll etteaimatav, kuivõrd selle suurepärasust kiideti juba esilinastuse eel, kuid osutus oodatust  veelgi paeluvamaks. Ausalt ei tulegi meelde, millal viimati üks film nõnda kaasa haaras.
  “Garavitatsioon” tegi seda esimesest sekundist kuni viimaseni, kruvides pinget üles stseen stseeni kaupa. See toimis visuaalse keele kaudu, mis tõi kosmose müstilise ilus lähemale kui kunagi varem, saatjaks perfektne helidekooslus. Kõik see tekitas tunde, justkui oleks ise sattunud keset ääretut ja imelist tühjust. Suurt kiitust väärib seetõttu pildikeele eest Emmanuel Lubezk – tema kaameratöö ja efektid olid erakordsed.
  Tegu on esmaklassilise filmiga, mis pakub nii imelist jutustust kui ka kaunist pildikeelt.
   
  Kino
    “Gravitatsioon”
  Kinodes alates 4.10 (näidatakse ka praegu veel)
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.