Hiinas jätkub palgatõus

Sirje Rank 07. jaanuar 2014, 10:03

Hiinas prognoositakse alanud aastal 10% suurust või veelgi suuremat palgatõusu, mis tõstab hiinlaste ostujõudu, sundides samas odavat tootmist riigist mujale kolima.

Bank of America analüütik Lu Ting prognoosib tänavu palgatõusuks 11% pärast mullust hinnangulist 10,7% suurust palgatõusu. JPMorgan Chase & Co. ja Mizuho Securities Asia Ltd. analüütikute prognoosid jäävad 10-15% vahele, vahendas agentuur Bloomberg.

"Odava tootmise Kagu-Aasiasse kolimise trend kiireneb," ütles Mizuho Aasia piirkonna ökonomist Shen Jianguang. Seda teed on odavamate tootmiskulude jahil läinud näiteks Nike. Tootmise viimist Bangladeshi, Vietnami ja Kambodžasse kannustab tagant ka Hiina valuuta tugevnemine ning karmistunud keskkonnanõuded.

Hiina valitsuse viisaastakuplaan perioodiks 2011-15 visandab aastas 13% suurust miinimumpalga tõusu. Shenzhenis tähendab veebruarist jõustuv 13% suurune miinimumpalga tõus 1808 jüaani taset, mis vastab 219,4 eurole.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. January 2014, 10:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing