Sulev Vedler vahetab Ekspressi Postimehe vastu

17. jaanuar 2014, 00:00

Eesti Ekspressist lahkunud ­Sulev Vedler alustab uuest nädalast Postimehe peatoimetaja asetäitjana.

“Esmaspäevast asun tööle. Selline oli kokkulepe,” teatas Eesti Ekspressis 20 aastat töötanud Vedler.

Postimehe vastutav väljaandja Mart Luik aga Vedleri ametikohta eile avaldada ei soovinud. “Seda ei ole me oma majas oma inimestega lõpuni rääkinud. See on uue nädala teema, enne ei sobi kommenteerida,” vastas Luik küsimusele, mis ametikohale Vedler Postimehes asub.

Polnud midagi samaväärset pakkuda. Ekspress Grupi juht Gunnar Kobin ütles, et neil polnud Vedlerile pakkuda võrdväärset väljakutset tema uue ametiga konkureerivas kontsernis, viidates Postimehele. “Inimesena mõistan Sulevi soovi proovida elus midagi uut, eriti olukorras, kus senine karjäär on olnud 20 aasta pikkune,” lisas Kobin.

“Minu kunagisest prooviloost kujunes välja 20 aasta pikkune koostöö, mis pakkus rohkelt rõõmu nii mulle, kolleegidele kui ka lugejatele,” ütles Vedler, kes 2003. aastal pälvis Bonnieri uuriva ajakirjanduse preemia.

Postimehes võib lähiajal veel töötajate liikumisi tulla. “Ei ole meediaettevõtteid, kes ei otsi tiku­tulega väikeses riigis ajakirjanikke. See on praktiliselt katkematu protsess nii meil kui ka mujal ilmselt,” märkis Luik, kelle sõnul ei vaata nad uusi ajakirjanikke otsides ainult Ekspressi poole. “Sihipäraselt just Ekspressi inimesi ei otsi ainult meie ega keegi teine. Eks nemad tõenäoliselt vaatavad meie inimesi ja üks teie kolleeg, Äripäeva endine töötaja, alustab uuel nädalal meil siin tööd. Sellised loovliikumised on loomulikud,” ütles Luik.

Uus struktuur avalikustamata. Küsimusele, kas Merit Kopli jätkab Postimehe peatoimetajana, jättis Luik vastamata. “Kuna meie inimesed ei tea, kuidas uus struktuur hakkab välja nägema, siis ei kõlba seda teile ka kahjuks kommenteerida,” lausus ta. Teatud asjaosalised on muudatustest teavitatud, aga Postimehe töötajaskond veel ei tea, märkis Luik. Kes need asjaosalised on? “Tõesti ei saa praegu kahjuks kommenteerida. See ei oleks viisakas minust.”

Uue liikme saab ka Eesti Ekspressi toimetus, kuhu naaseb kunagine peatoimetaja Priit Hõbemägi. “ Hakkan 1. veebruaril tööle Eesti Ekspressi kultuuritoimetuses Areeni kultuuritoimetajana, keskendudes esseistikale ja kirjandusele,” selgitas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. January 2014, 19:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing