Ave Lepik • 27. jaanuar 2014 kell 5:28

"Pangad maksku tulumaksu"

Hiigelkasumit teenivad pangad pole juba aastaid maksnud sentigi ettevõtte tulumaksu. Endine maksuameti juht ja rahandusminister Aivar Sõerd tahab olukorda muuta.

Postimees kirjutab, et aastatel 2010–2012 teenisid neli suuremat Eestis tegutsevad panka (Swedbank, SEB, Danske Bank ja Nordea) kokku üle miljardi euro puhaskasumit. Samas kinnitab maksu- ja tolliamet, et siinsed pangad pole viimasel viiel aastal maksnud sentigi ettevõtte tulumaksu. Eestis ei pea ettevõtted 21 protsendi suurust tulumaksu maksma, kui nad kasumit välja ei võta. Pangad polegi dividende maksnud.

Riigikogu rahanduskomisjoni liige ja endine rahandusminister Aivar Sõerd ütles väljaandele, et riigi ja siinsete pankade esindajad võiksid koos maha istuda ning arutada, kas grupi dividende saaks jagada siinsete tütarettevõtete kaudu. Dividendid läheksid aktsionäridele, nendelt makstud tulumaks aga Eesti riigile.

Loe pikemalt tänasest Postimehest .

Hetkel kuum