Luual saab õppida golfiväljaku meistriks

18. märts 2014, 15:45

Sügisel avab Luua metsanduskool koostöös tööandjatega golfiväljaku meistri eriala. Õppetöö kestab aasta ning õppima saab tulla vaid tööandja suunamisega, kirjutab Vooremaa.

Luua metsanduskooli õppeosakonna juhataja kohusetäitja Raili Laas ütles väljaandele, et õppetöö algab tõenäoliselt novembris, siis, kui golfihooaeg läbi saab. Tema sõnul võib rühma suurus olla 15-20 inimest.

Kas uue eriala nimeks saab golfiväljaku meister või veel midagi muud, on praegu veel lahtine. "Eriala nime peame tööandjatega läbi rääkima. Inglise keeles on see greenkeeper. Ka eriala terminoloogia on hetkel ingliskeelne ning vajab eestikeelset vastet," rääkis Luua metsanduskooli õpetaja Kati Veski.

Ta märkis, et golfiväljaku meister peab väga täpselt teadma, mida ja miks ta teeb, sest see on väga vastutusrikas töö, millest sõltub väga palju. "Kindlasti pole greenkeeper lihtsalt muruniitja," lisas Veski.

Eestis tegutseb praegu seitse golfiväljakut, loomisel on veel kaks.

Loe lähemalt tänasest Vooremaast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2014, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing