Fedi president: madal intress püsib veel mõnda aega

Fredy-Edwin Esse, California 28. märts 2014, 20:55

Chicago Föderaalreservi president Charles Evans ütles reedel Hongkongis esinedes, et tema hinnangul püsib USA baasintressimäär nulli lähedal kuni 2015. aasta lõpuni.

Evansi sõnul tuleb arvesse võtta madalat inflatsiooni ning endiselt kõrget tööpuudust, vahendab MarketWatch. Praegune 1% inflatsioon nõuab toetava poliitika jätkumist, ütles ta.

"Kuigi madalad intressimäärad võivad põhimõtteliselt viia ülekeeva finantssüsteemini, siis monetaarpoliitika pole parim viis selle riski leevendamiseks," ütles Chicago Fedi president. Selle asemel on ettevaatavad makromajanduse hoovad (macroprudential tools) märksa efektiivsemad finantsriskide maandamiseks, lisas ta.

Evansi hinnagul leiab esimene baasintressimäära tõstmine aset 2015. aasta lõpus. Lisaks arvab Evans, et aasta alguses riiki räsinud karmid ilmad kahjustavad majanduskasvu, mis esimeses kvartalis võib kukkuda kuni 1,5%ni. Ülejäänud aastaks ootaks Chicago Fedi president 3% majanduskasvu USA-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. March 2014, 20:55
Otsi:

Ava täpsem otsing