Eestlaste keeleõppe idufirma kaasas miljon eurot

Rainer Saad 01. aprill 2014, 14:44

Eestlaste loodud keeleprogramm Lingvist on investoreilt kogunud juba miljon eurot. Ettevõtte rahastamises osalevad arengufondi investeerimisettevõte SmartCap, Soome riskikapitali fondid ning mitmed ingelinvestorid.

Aasta tagasi Mait Münteli, Ott Jalakase ja Andres Koerni poolt loodud Lingvist lubab võõrkeele õppurile 200 tunniga selgeks teha. Esialgu saab programmi abil õppida prantsuse ja hispaania keelt, kirjutas Techcrunch.

Lingvisti on toetanud ka kümmekond ingelinvestorit, kellest enamik on eestlased. Mõned neist on ka endised Skype'i töötajad. Lisaks õnnestus Lingvistil pääseda ka Techstars ärikiirendisse, kuhu tuhandete ettevõtete seast saavad valituks kümme parimat.

Šveitsis Euroopa tuumauuringute keskuses CERNis tuumafüüsikuna töötanud Mait Münteli sõnul on ta alati tahtnud keeli õppida, aga tal ei ole selleks kunagi aega olnud. "Ma ei leidnud ühtegi enda jaoks sobivat õppevahendit ja otsustasin lõpuks ise keeleõppeprogrammi ehitada," ütles ta.

Algselt lõi Müntel prototüübi, mille abil õnnestus tal 200 tunniga selgeks saada prantsuse keel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. April 2014, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing