Tulemused raputasid Prada aktsiat

04. aprill 2014, 00:00

Neljapäeval langes Itaalia luksuskaupade tootja Prada aktsia Hongkongi börsil, kuna kolmapäeval avaldatud tulemused tulid analüütikute oodatust kehvemad. Jaanuaris lõppenud majandusaasta ­puhaskasum kasvas aastaga 0,3%, 627,8 miljonile eurole, teatas eile Milanos peakontorit omav ettevõte. Analüütikud ootasid 656,3 miljoni eurost puhaskasumit.

Prada aktsia kukkus uudise peale eile Hongkongi börsil päeva sees 8,7%, 56,4 Hongkongi dollarile, mis on suurim langus alates 2011. aasta oktoobrist. Päeva lõpuks miinus kahanes. Aktsia sulgus 5% langusega, 58,65 Hongkongi dollaril.

Swiss & Globali varahalduse Julius Baer Luxury Brandsi fondijuht Scilla Huang Sun ütles Äripäevale Prada eelmise aasta tulemuste kohta, et Prada EBIT valmistas pettumuse seoses suurte kapitalikulutustega, eriti uute poodide avamise tõttu.  “2014. aasta prognoos on ettevaatlik, kuid 2015. aasta oma positiivsem,” lisas ta. ­“Prada müük ületab luksusmaailma konkurentide oma.”

Üldiselt on luksuskaupade sektori aktsiad teinud viimastel nädalatel läbi korrektsiooni arenevate turgude murede tõttu, jätkas Huang Sun. Neljanda kvartali tulemused olid ootustest paremad ja ­pigem oli luksussektoris rohkem positiivseid kui negatiivseid üllatusi, kirjutas ta.

Oodatakse müügi kasvu. Mullu ostsid hiinlased välismaal 28% rohkem luksuskaupu kui aasta varem. “Kuigi luksuskaupade kasv aeglustub, eeldame, et 2014. aastal kasvab luksuskaupade müük 7–9%,” ütles Scilla Huang Sun. ­“Euroopa luksuskaupade tarbijad võivad üllatada positiivselt,” lisas ta.

“Hiina ja arenevate maade mured on pakkunud häid luksuskaupade tootjate aktsiate ostuvõimalusi,” jätkas ta. “Meile meeldivad luksustööstuses ehtetootjad Richemont (Cartier, Ven Cleef) ja Tiffany. Ka turuosa kasvatajad ­Michael Kors ja Lindt. Ennast ise abistavad marginaalide kasvatajad, nagu Ferragamo ja Hugo Boss, on soosingus. Ka hiinlastele taskukohase luksuse tootjad, nagu Swatch (Longines, Tissot), Nike, Estee Lauder ja L’Oreal meeldivad meile.”

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. April 2014, 19:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing