Euroopa taksondus blokib nutilahendusi

Sirje Rank 16. aprill 2014, 11:04

Brüsseli kohtus langetatud otsus, mis keelab kasvava populaarsusega taksoäpi Uber kasutamise, on üks viimaseid näited sellest, kuidas Euroopa taksondus klientidele meelt mööda lahendustele vastu seisab.

San Fransosco idufirma äpp ühendab erataksojuhid klientidega, takso tellimine nutitelefoni abil lihtne ja mugav. Brüsseli kohus leidis aga, et Uberi taksodel ei ole vajalikke litsentse Belgia pealinnas opereerimiseks. Kui avastatakse, et takso teenindab eraklienti, ähvardab Uberi taksot 10 000 euro suurune trahv, kirjutas Financial Times.

Euroopa Komisjoni digitaalse turu volinik Neelie Kroes ütles kohtu otsuse peale, et see on mõistusevastane ja häbiväärne. "See otsus ei kaitse ega aita kliente - see on taksokartelli kaitseks," ütles Kroes. See peletab tehnoloogiafirmasid Euroopast eemale. Nii on Brüssel 4G teenuste osas alles pimedas keskajas.

Üks asi olgu selge - Uberi taksojuhid peavad maksma makse, järgima reegleid ja  tagama klientide ohutuse. Nende tegevuse keelustamine ei anna neile aga mingit võimalust! ütles Kroesi pressiesindaja Ryan Heath täna Twitteri vahendusel.

Sarnast vastuseisu on Uber leidnud ka teistes Euroopa riikides, kirjutas majandusleht.

Prantsusmaal ja Itaalias on litsentseeritud taksojuhid turu avamise vastu suuri meeleavaldusi korraldanud. Prantsusmaal püüdis valitsus kehtestada korda, kus erataksodel tulnuks tellimuse saamisel enne kliendi pealevõtmist 15 minutit oodata. Prantsusmaa halduskohus sellist käiku ei lubanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2014, 12:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing