Merkel kohtub täna Obamaga

Sirje Rank 02. mai 2014, 10:57

Saksamaa kantsler Angela Merkel kohtub täna Washingtonis USA presidendi Barack Obamaga.

Kohtumise olulisim teema on Ukraina, kus Euroopa ja USA ei ole päris ühel arvamusel sanktsioonide ulatuse osas, millega Venemaad survestada.

Tänane Wall Street Journal kirjutab pikalt, kuidas Saksamaa ettevõtted, millel on Venemaaga tugevad ärisidemed, valitsust vaoshoitusele manitsevad. Ka Saksamaa avalik arvamus eelistab pigem Venemaa kaasamist kui karistamist.

Siiski püüavad valitsusjuhid leida ühisosa, kommenteeris agentuurile Bloomberg Euroopa Välissuhete Nõukogu analüütik Stefan Meister. USA luureskandaaliga seotud teemad jäävad Ukraina kriisi teravnemisega valitsusjuhtide päevakorras tahaplaanile, nentis ta.

Kriisi kõige ärevamatel aegadel on Obama ja Merkel korduvalt telefonitsi nõu pidanud ja Venemaa presidendi Vladimir Putini motiive arutanud. Merkel on kontakti hoidnud ka Putiniga, helistades viimati eile, et taotleda abi Ukrainas separatistide poolt vahistatud OSCE vaatlejate vabastamiseks.

Merkeli visiidiks Valges Majas on kavandatud neli tundi, mille hulka jääb lõunasöök USA presidendiga. Kõne alla tuleb ka ELi ja USA vabakaubandusleping.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. May 2014, 10:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing