Kunstimull lõhkes

Romet Kreek 09. mai 2014, 09:42

Biotehnoloogiamull on lõhkenud ja sotsiaalmeedia aktsiad tapamajja saadetud – nüüd paistab, et ka maailma rikkaimatel on hakanud Föderaalreservi kasvatatud rasv sulama.

New York Times kirjutas kolmapäeval, et oksjonimaja Sotheby’se impressionistide ja moodsa kunsti oksjon kukkus läbi, kuna ligi kolmandik oksjonil olnud asjadest jäi müümata.Tagasihoidlikud tulemused Christie'se teisipäevaöiselt oksjonilt viitavad, et veel üks keskpankade liigse raha pakkumisest tingitud mull on lõhkemas. Kui Hiina kinnisvara hinnad kukuvad ja Hiina keskpank püüab võidelda Macau rahapesuga, ei ole ehk üllatav, mis juhtus Aasia nõudlusega. Eeldame, et kogu vabanenud raha kasutati Tesla, Netflixi, Twitteri ja Facebooki "rikkust loovate" aktsiate sundmüügi vältimiseks, kirjutab portaal.

Aasia ostjad ostsid 63,9 mln dollari eest kunsti ehk 1/3 Sotheby 219 mln dollarilisest müügimahust. Oksjonimaja prognoosis, et oksjoni käibeks kujuneb 218,1–317,9 miljonit dollarit. Oksjonimaja pakkus 71 kunstiteost, millest 21 jäi müümata.

Christie'se oksjonil müüdi 285,9 miljoni dollari eest kunsti, mida on küll rohkem, kui nende madalam prognoos 244,5 miljonit dollarit, kuid kaugelt alla ülemise 360,4 miljoni dollari suuruse prognoosi.

Picasso 1956. aastal maalitud "Femme dans un rocking chair" oli taas pakkumisel, seekord Sotheby's. Novembris lootis Christie's, et see ostetakse 8-12 miljoni dollariga. See müüdi 6,3 miljoni dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2014, 07:18
Otsi:

Ava täpsem otsing