Tihedat tsikliturgu solgivad petukauba müüjad

1321-aripaev 21. mai 2014, 15:20

Kuigi uute mootorrataste müügitulemused on mullu ja selle aasta nelja kuuga tublisti kasvanud, hoiatab AMTEL tsikliostjaid petukauba eest.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL), kelle liikmeskonda mootorrattamüüjad kuuluvad, kinnitab, et automüüjatele tuttavad probleemid pole võõrad ka tsiklimüüjatele. Üks suuremaid probleeme on imporditud kasutatud mootorrataste tehniline olukord.

„Probleem on sama, mis kasutatud autodega ehk siis nagu kampaanias „ära saa tünni“,“ selgitab Harley Davidsoni Eesti esinduse juhatuse esimees Imre Laheäär. „Näiteks USAst toodavatest kasutatud tsiklitest on tõenäoliselt valdav osa ostetud oksjonitelt ehk avariilised rattad, mis sealpool ookeani ei kuulu enam taastamisele.“

Sellised mootorrattad kujutavad endast liikluses vaat et suurematki ohtu kui avariiline auto.

„Kui öeldakse, et ära osta avariilist autot, sest see pole turvaline, siis kui ohtlikuks võib veel osutuda avarii järel kuskil nurgataguses töökojas üles putitatud kaherattaline,“ nendib Imre Laheäär. „Tarbijad võiksid samuti, nagu autode puhul, ise tähelepanelikumad olla, sest VIN-koodi abil on ka tsikli puhul näiteks odomeetri näit, hooldusajalugu jms kontrollitav.“

Uute mootorrataste müük kasvas mullu võrreldes 2012. aastaga ligikaudu 25%, ja tänavu esimese nelja kuuga on kasv olnud ca 10% võrreldes möödunud aasta sama perioodiga, teatas AMTEL.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. May 2014, 08:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing