Indrek Kald • 27. mai 2014 kell 10:28

Eesti telekomifirma ootab aasta lõpuks 5 miljonit klienti

Eesti suurim telekomiteenuste eksportija Top Connect prognoosib aasta lõpuks saada oma rahvusvahelisele kõnekaardile viis miljonit kasutajat.

Top Connecti kõnekaardi Travelsim tootejuhi Mihhail Markini sõnul oli maailma enimmüüdud rändluskaardil eelmise aasta lõpus 3,8 miljonit kasutajat. "Uute turgude ja edasimüüjate kaasamisega loodame 2014. aasta lõpuks kasvatada kasutajate arvu viiele miljonile," ütles ta pressiteates.

Markini sõnul säästsid Top Connecti kõnekaardi kasutajad aasta jooksul rändlustasudelt kokku 200 miljonit dollarit. Ta ennustas, et tänavu ulatub summa 300 miljonini.

Olulise tooteuuendusena hakkas Top Connect Markini sõnul pakkuma kasutajaile kohalikke numbreid. "Kui varem helistati 190 riigis üle maailma Eesti suunakoodiga, siis näiteks Ameerikas ja Inglismaal avab kohalike suunanumbrite kasutamine uusi kasutusvõimalusi," ütles ta.

Top Connect on Äripäeva koostatavas edukaimate ettevõtete edetabelis (TOP 100) kuulunud viimasel kolmel aastal 20 parima ettevõtte sekka.

Baltimaades osutab Top Connect äriklientidele andme- ja kõnesideteenuseid, Lätis ja Leedus kasutatakse kaubamärki CSC Telecom. 1995. aastal asutatud ettevõttes töötab kolmes riigis 200 inimest. Aastal 2012 oli Top Connecti müügikäive 67,8 miljonit eurot ning puhaskasum 9,31 miljonit eurot.

Novembris 2009 kirjutas Äripäev, et vaid paar EMT ja Elioni töötajat osaleb Top Connecti allhankeprojektis, mis toob Eesti Telekomile pool miljardit krooni (ca 32 mln eurot) ekspordikäivet aastas. Juunis 2010 tutvustasime ka CSC Telecomi Torontos elavaid omanikke, vendi Max ja Anthony Rivshinit, kelle isa selle äri 2000. aastal käivitas.

Hetkel kuum