Sulling: 60miljoniline fond varajase faasi ettevõtetele

16. juuni 2014, 18:33

Täna kohtus väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling Euroopa Investeerimisfondi (EIF) peajuristi Maria Leanderi ja Ida-Euroopa regiooni juhi Graham Cope'iga, et arutada Eestisse varajase faasi ettevõtelele ligi 60 miljoni eurose mahuga fondi loomist.

Sullingu sõnul on Eesti teinud Balti Investeerimisfondi raames head koostööd  Euroopa Investeerimisfondiga. „Balti Investeerimisfond keskendub eelkõige kasvufaasis ettevõtetele, kuid soovime nüüd luua täiendavaid finantseerimisvõimalusi varajase faasi ettevõtetele,“ selgitas Sulling. 

„Tahame Kredexi ja Euroopa Investeerimisfondi koostöös asutada varajase faasi fondi, mis investeeriks allfondidesse, mis omakorda investeeriks peamiselt Eesti seemne- ja start-up-faasi ettevõtetesse,“ lisas ta.

Ministri sõnul hakkaks plaanitavat fondi juhtima Euroopa Investeerimisfond ning peale allfondide stabiliseerumist umbes kahe aasta pärast antakse selle juhtimine allfondide kaupa järk-järgult KredExile üle. „Eesti saaks sellise mudeli kaudu väärtuslikku kogemust tulevikus ise fondihaldamisteenuse osutamiseks,“ ütles Sulling.

Euroopa Investeerimisfond loodi 1994. aastal väikeettevõtete aitamiseks. Selle peamine aktsionär on Euroopa Investeerimispank, kellega koos moodustab Euroopa Investeerimisfond EIP Grupi. Euroopa Investeerimisfond tegutseb Euroopa Liidu liikmesriikides, Türgis, Islandil, Liechtensteinis ja Norras.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2014, 18:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing