Keskkonnasõbralikku ettevõtlusse läheb 137 mln eurot

1321-aripaev 18. juuni 2014, 17:05

Järgmise seitsme aasta jooksul investeeritakse Euroopa Liidu toel ligi 137 miljonit eurot ettevõtete säästlikumaks muutmisesse.

Ettevõtete keskkonnajalajälje vähendamine ja säästliku ressursikasutuse toetamine on järgmise eelarveperioodi jooksul üks mahukamaid investeeringuvaldkondi. Kavas on toetada selliseid investeeringuid, mis vähendavad toormaterjalide vajadust või energiatarvet ning hindamisi, mis näitavad, kas ja millist osa tööstusprotsessist saab parandada ja säästlikumaks muuta. Lisaks aidatakse ettevõtetel täita karmistuvaid keskkonnanõudeid, investeerides näiteks puhastustehnikasse.

Lisaks keskkonnaõbralikumale ettevõtlusele on alanud eelarveperioodi prioriteediks looduskaitse, kuhu investeeritakse lähima seitsme aasta jooksul 100 miljonit eurot. Eelkõige on fookus elupaikade taastamisel, liigikaitsel, kaitsealade eest hoolitsemisel, aga panustatakse ka jõgede olukorra parandamisse ning saastunud alade puhastamisse ja ohutuks tegemisse.

Uuel eelarveperioodil on endiselt tähtis ka kaasaegse veevärgi ja puhta joogivee taristu edasine arendamine. Eesmärk on, et 2014. aasta lõpuks oleks kõikide suurte linnade elanikel võimalik juua puhast kraanivett.

Euroopa Liidu toetustele lisanduvad veel ka keskkonnatasudest ja saastekvootidega kauplemisest saadavad rahad. Kokku investeeritakse keskkonnaga seotud tegevustesse järgmise seitsmeaastase perioodi jooksul üle miljardi euro.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. June 2014, 17:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing